Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Hoewel China de afgelopen twee jaar enorme investeringen heeft gedaan in industriële robotica, is het nog steeds niet het meest geautomatiseerde land ter wereld.

In feite hebben vier ander landen een veel groter aantal operationele robots in hun productie-industrie, en Zuid-Korea is daarvan de nummer één.

Volgens gegevens van AltIndex.com loopt Zuid-Korea voorop wat betreft het gebruik van robotarbeiders met 1.012 geïnstalleerde eenheden per 10.000 werknemers, oftewel 2,5 keer meer dan China. Zuid-Korea heeft bijna zeven keer meer robotarbeiders dan het mondiale gemiddelde. De Verenigde Staten en de meeste Europese landen lopen ver achter.

Volgens de laatste studie van de International Federation of Robotics (IFR) leidt Zuid-Korea de mondiale race naar industriële automatisering.

Volgens het onderzoek telt het land 1.012 geïnstalleerde robotarbeiders per 10.000 werknemers, of bijna 300 meer dan vijf jaar geleden. Dit cijfer is zelfs nog indrukwekkender als je het vergelijkt met andere landen die ook aanzienlijke investeringen op dit gebied hebben gedaan. 

Duitsland staat op de tweede plaats

Duitsland, dat op de tweede plaats staat, heeft bijvoorbeeld 2,4 keer minder robotarbeiders in zijn productie-industrie dan Zuid-Korea (415). Japan staat op de derde plaats op deze lijst, met 397 robotarbeiders per 10.000 werknemers. 

Hoewel China van alle onderzochte landen de grootste vooruitgang heeft geboekt in de race naar industriële automatisering, door het aantal operationele robots in zijn productie-industrie te verhogen tot 392 eenheden per 10.000 werknemers, vergeleken met slechts 97 vijf jaar geleden, en staat nu op de vijfde plaats in de wereld. 

De Verenigde Staten lopen ver achter op deze cijfers, met 285 geïnstalleerde robotarbeiders per 10.000 werknemers, of 85 meer dan in 2017.

Markt voor robotics zal verdrievoudigen

In Europa heeft de robotdichtheid in de Zwitserse industrie een enorme sprong gemaakt, waarbij de verhouding verdubbelde van 129 naar 296 robots per 10.000 werknemers. 10.000 medewerkers. De meeste andere Europese landen kenden echter een veel lager niveau van robotisering. Statistieken tonen aan dat de Italiaanse maakindustrie 219 robots per 10.000 werknemers in de maakindustrie telt, terwijl België en Frankrijk volgen met respectievelijk 216 en 180. 

De markt voor industriële robotica zal verdrievoudigen en tegen 2030 een waarde van meer dan 36 miljard dollar bereiken.

Nu de meeste landen nog aanzienlijke vooruitgang moeten boeken in de race naar industriële automatisering, zien de vooruitzichten voor de mondiale markt voor industriële robotica er veelbelovend uit. Volgens Statista Market Insights zal de hele markt jaren van groei met dubbele cijfers meemaken, waardoor de omvang tegen het einde van tien jaar meer dan verdrievoudigd zal zijn. 

De mondiale markt voor industriële robotica zal naar verwachting dit jaar (2024) een waarde van 9,6 miljard dollar bereiken. Experten verwachten dat dit cijfer met 275% omhoog zal schieten en in 2030 ruim 36,1 miljard dollar zal bereiken.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina