Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Floris van Lookeren Campagne, een voormalig teamlid van University Racing Eindhoven (URE), liep stage bij Toyota Gazoo Racing tijdens zijn studie.

Deze stage bleek het begin van een langdurige carrière. Na zijn afstuderen ging Floris fulltime aan de slag bij Toyota Gazoo Racing.

Wij spraken met Floris en ontdekten hoe zijn ervaringen bij URE bijdragen aan zijn werk bij Toyota. 'Team URE op je cv helpt zeker om bij zo’n mooi bedrijf terecht te komen!', reageert Thom van Oss, Directeur Apex Dynamics

Van studentenproject naar baan

Als lid van URE droom je ervan om in de racewereld te werken. Floris, verantwoordelijk voor composieten bij URE, zocht een stage in dezelfde discipline. Bij Toyota Gazoo Racing vond hij die plek, waar hij na zijn stage parttime bleef werken en zijn masterthesis schreef.

Inmiddels werkt Floris al meer dan een jaar fulltime bij Toyota. Zijn ervaring met composieten bij URE gaf hem het vertrouwen om tijdens zijn stage zijn eerste ontwerpen te realiseren.

'Ik ben niet alleen geïnteresseerd in composieten, maar ook in de racerij en alles wat daarmee te maken heeft. Dat is mijn passie', vertelt Floris van Lookeren Campagne.

Vaste baan

De overgang van een studententeam naar een vaste baan was voor Floris een logische stap. Bij Toyota heerst net als bij URE een sterke teamspirit. Floris benadrukt dat het werken in een groot bedrijf met gedeelde passie voor motorsport en het gezamenlijke doel om te racen en te winnen, bijzonder motiverend is.

Het museum

We kregen ook een rondleiding door het Toyota Gazoo Racing Museum, waar Floris ons vertelde over de indrukwekkende voertuigen, van Le Mans-winnaars tot Formule 1-wagens. Het was inspirerend om Floris zo gepassioneerd te horen praten over deze projecten. Bekijk hieronder de video van het interview met Floris.

www.apexdyna.nl 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina