Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Siemens onthulde tijdens de Eurelectric Power Summit “LV Management”, het nieuwste aanbod van Gridscale X.

Met ingebedde, cruciale functies voor het actieve beheer van het laagspanningsnet vormt het een eerste stap om het potentieel van schaalbare netflexibiliteit - van planning tot exploitatie - te benutten. Beheerders krijgen bijkomende inzichten en transparantie over de activiteiten in het laagspanningsnet en kunnen de software gebruiken als een "co-pilot" om hen te helpen omgaan met de toenemende complexiteit en uitdagingen in laagspanningsnetten.

Naarmate de energietransitie versnelt, worden laagspanningsnetten met ongeziene uitdagingen geconfronteerd door de snelle groei van gedistribueerde energiebronnen en elektrificatie. Door de verschuiving naar prosumentgerichte netten met bidirectionele elektriciteitsstromen, wordt digitalisering essentieel om het net doeltreffend te beheren, de stabiliteit te garanderen en een netto-nulproductie te realiseren.

Het nieuwste aanbod van Gridscale X, Gridscale X LV Management, ondersteunt distributienetbeheerders (DNB's) bij het netbeheer en zet de eerste cruciale stappen naar flexibiliteitsbeheer door zowel monitorings- als sturingsfuncties te bieden. Dankzij de voortdurende en automatische stappen voor detectie, beoordeling en reactie kunnen DNB's onbenutte netwerkcapaciteit snel aanboren zonder de netbetrouwbaarheid in het gedrang te brengen. Bijgevolg kan het onderhoud voor modellen met 50 % verminderd worden.

'Met Gridscale X LV Management kunnen distributienetbeheerders evolueren naar flexibel en autonoom netbeheer. Door de actieve monitoring en visualisering van het laagspanningsnet kunnen ze storingen en uitval tot 30 % verminderen, het net stabiliseren, bedrijfsmiddelen beschermen en de netdigitalisering versnellen', aldus Sabine Erlinghagen, CEO van Siemens Grid Software.

Gridscale X LV Management omvat geavanceerde functies voor de ontwikkeling van netmodellen. Zo kunnen gebruikers eenvoudig een gevalideerd en consistent netmodel creëren en onderhouden. Dit vormt een eerste stap naar het creëren van een digitale tweeling van het net, die de complexiteit aanzienlijk vermindert en gegevenssilo's doorbreekt. De software biedt ook een intelligente agent - of "co-pilot” - die DNB's begeleidt bij het beoordelen en oplossen van problemen. Tot slot ondersteunt de software beheerders met functies voor netstabilisatie om congestie en flessenhalzen aan te pakken en zowel ongeplande als geplande onderbrekingen makkelijker en sneller op te lossen. Zo kunnen DNB's het net dichter bij zijn limieten exploiteren en de flexibiliteit van het net op laagspanningsniveau activeren door het potentieel van conventionele netsystemen te benutten.

Gridscale X LV Management maakt deel uit van Siemens Xcelerator, een open digitaal bedrijfsplatform dat klanten ondersteunt bij de eenvoudigere en schaalbare versnelling van hun digitale transformatie. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en aanpasbare architectuur van de software is deze eenvoudig te implementeren en op te schalen, zodat DNB's hun laagspanningsnetten snel en efficiënt kunnen digitaliseren. ​ Net als alle producten van het Gridscale X-aanbod biedt LV Management open interfaces en kan het dus naadloos in bestaande systeemomgevingen geïntegreerd worden. Met een geavanceerde cloudarchitectuur en beschikbaar als Software-as-a-Service (SaaS) is implementatie binnen 12 weken mogelijk.

Meer info vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina