Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

In 2024 staat de arbeidsmarkt voor engineering & supply chain opnieuw voor significante veranderingen, met een nadruk op het streven naar efficiëntie en veelzijdigheid.

In lijn met de trends van het afgelopen jaar, wordt verwacht dat professionals binnen deze sectoren niet alleen technisch onderlegd zijn, maar ook beschikken over cruciale soft skills om leidinggevende rollen te vervullen. Creatief denken en een commerciële instelling behoren tot de meest gewilde vaardigheden, waarmee werkgevers zich kunnen aanpassen aan organisatorische veranderingen. 

Om in 2024 succesvol te werven, wordt werkgevers aangeraden verder te kijken dan louter technische competenties en aandacht te besteden aan de persoonlijkheid van nieuwe medewerkers. Het verwelkomen van internationaal talent speelt dan ook een belangrijke rol bij het opvangen van het tekort aan gekwalificeerd personeel. 

Top 3 van meest gezochte engineering & supply chain professionals in 2024: 

  1. Project Engineer/Manager 
  2. Engineering Manager  
  3. Asset/Reliability Maintenance Manager 

Het loonpakket speelt een sleutelrol in de tevredenheid van werknemers, waardoor ze vaak loyaal blijven. Echter, opmerkelijk is dat in 2024 een verandering op til is: maar liefst 60% van de door Robert Walters ondervraagde engineering & supply chain professionals overweegt in de komende maanden van job te veranderen. 

Jülide Tunali, senior manager bij internationaal rekruteringskantoor Robert Walters: 'Om potentiële werknemers te overtuigen voor hun organisatie te kiezen, adviseren wij werkgevers om hun rekruteringsproces niet alleen kort, maar vooral zeer efficiënt te houden. Het schetsen van een duidelijk beeld van de uitdagingen en taken die de functie biedt is hierbij essentieel, maar er moet vooral aandacht worden besteed aan de persoonlijkheid van potentiële werknemers. Engineering en supply chain professionals zijn verweven in alle lagen binnen de organisatie, dus het is belangrijk om te zorgen voor een goede fit met zowel collega's als de bedrijfscultuur.' 

2024 salaristrends binnen engineering & supply chain 

Gezien de cruciale rol die zij spelen, zijn de salarisverwachtingen van engineering & supply chain professionals hoog: bijna de helft (48%) van de ondervraagde professionals hoopt op een salarisverhoging in 2024. Werkgevers realiseren zich gelukkig dat verloning een essentiële rol speelt bij het aantrekken en behouden van personeel. Maar liefst 75% van hen is van plan hun personeel in 2024 een salarisverhoging te geven, zoals blijkt uit het recente Robert Walters salarisonderzoek. 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina