Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Automatisatiespecialist Promation uit Booischot (Heist-op-den-Berg) heeft een akkoord gesloten met een Amerikaans bedrijf.

De firma heeft de rechten gekocht om met de know-how van het Belgische bedrijf installaties in de Verenigde Staten te verdelen. 

Promation is een snelgroeiend bedrijf dat actief is in de sector van de automatisatie en visiesystemen.

'We werken met robots die repetitieve of zware taken kunnen overnemen. Heel belangrijk voor ons zijn ook de cobots, die gemaakt zijn zodat mensen er samen mee kunnen werken', legt zaakvoerder Stijn Provoost uit.

'Zo hebben we een cobot die karton aanvoert naar machines, de Cofeeder genaamd. Dit toestel ondersteunt de operator om zijn rug en polsen te sparen van het zware werk. Er moet dan geen zwaar karton meer manueel in de machines ingevoerd worden. De robot werkt dus zij aan zij met de mensen, zodat de mensen niet hoeven te werken als robots', klinkt het.

'Van dit type zijn er de voorbije jaren al heel wat geïnstalleerd. Sommige bedrijven heb er een tiental in één keer besteld. Zo’n investering is altijd op korte termijn terugverdiend. We zien ook dat andere bedrijven uit onze sector gelijkaardige cobots proberen te ontwikkelen, maar dat is ze nog niet gelukt op het niveau waarop wij kunnen werken. Op zich ziet het er eenvoudig uit, maar vele kleine details, een doordacht mechanisch design en een zeer slimme programmatie zijn nodig om succes te behalen.'

'Door onze expertise zijn Amerikaanse bedrijven in Booischot komen aankloppen die een cobot van ons willen installeren. Maar de afstand België – Amerika is voor ons als bedrijf te groot, zeker omdat er in de VS ook andere wetgevingen rond machinebouw bestaan. Daarom hebben we met enkele partijen een samenwerking besproken. Uiteindelijk hebben we een akkoord gesloten met een Amerikaanse integrator die meer dan 800 mensen tewerkstelt.'

'Zij kopen onze know-how. Nu gaan we hen een jaar ondersteunen om de kennis over te dragen en de eerste installaties mee te ondersteunen. Daarnaast bouwen we met dit bedrijf een samenwerking uit op basis van R&D en ontwikkeling van nieuwe producten. Verder lopen er nog gesprekken met bedrijven in Azië en de Europese Unie voor een soortgelijke samenwerking', aldus Stijn Provoost.

Over Promation:

Het bedrijf werd in 2011 opgestart door zaakvoerder Stijn Provoost (nu 34 jaar) onder de naam Provoost Automation. In 2017 verhuisde hij naar een pand in de Houwstraat in Berlaar-Heikant en werden de eerste medewerkers aangenomen. In 2019 breidde de zaak uit naar de KMO-zone in de Hellegatstraat in Berlaar en werd de bedrijfsnaam ingekort van Provoost Automation naar Promation. In 2023 was het tijd voor de volgende stap en een verhuis naar Booischot (Heist-op-den-Berg). Het bedrijf telt ondertussen 13 medewerkers. 

www.promation.be

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina