Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Schneider Electric levert een deel van de fundamentele fysieke infrastructuur en softwareoplossingen voor STACK Infrastructure voor hun MIL01A faciliteit in Milaan, en helpt de organisatie om het pad te effenen voor een duurzamere, digitale toekomst in Italië.

STACK, de digitale infrastructuurpartner van 's werelds meest innovatieve bedrijven en een toonaangevende wereldwijde ontwikkelaar en exploitant van datacenters, is ontstaan in EMEA door de integratie van drie gevestigde Europese bedrijven. Zo ontstond een krachtenbundeling van duurzame colocatie en build-to-suit hyperscale datacenters. Vandaag de dag biedt het bedrijf zijn klanten ongeëvenaarde, flexibele uitbreidingscapaciteit en een duurzaam platform voor groei – dit alles in samenwerking met de omliggende gemeenschappen om een synergetische relatie te garanderen die waarde creëert voor iedereen. 

Duurzaam door ontwerp 

Wereldwijd wordt elk STACK datacenter gevoed door 100% hernieuwbare energie, met waterefficiëntie, energie-efficiëntie en optimale koelsystemen ingebouwd in de Basis of Design. In Milaan, Italië, werkte STACK samen met Schneider Electric om het pad naar een duurzame en digitale toekomst te bewandelen, door op hyperscale niveau datacenterefficiëntie te leveren die de digitale infrastructuurvereisten van bedrijven ondersteunen. STACK's MIL01A faciliteit levert een jaarlijkse effectiviteit van het operationele stroomverbruik (PUE) van <1,3 en een effectiviteit van het waterverbruik (WUE) van .36 - en dit alles voldoet aan de ASHRAE TC9.9 thermische richtlijnen. 

Om de hoogste efficiëntieniveaus binnen zijn aandrijflijn te bereiken, maakt STACK in zijn MIL01A-faciliteit gebruik van de zeer efficiënte Galaxy™ VX UPS met Li-Ion-batterijen van Schneider Electric. Deze biedt tot 99% energie-efficiëntie in eConversion™-modus. Daarnaast zijn er ook Schneider Electric racks, Computer Room Air Conditioning (CRAC)-units, elektrische distributie en schakelapparatuur. In verschillende EMEA-vestigingen heeft STACK ook eigen, op maat gemaakte koeltechnologieën geïmplementeerd waarmee regenwater kan worden opgevangen. Zo wordt de afhankelijkheid van openbare watervoorzieningen verminderd en het verbruik van hulpbronnen geminimaliseerd. 

Software is ook cruciaal voor de activiteiten: in het datacenter MIL01A maakt STACK gebruik van het EcoStruxure™ platform van Schneider Electric, inclusief de modules Data Center Expert, EcoStruxure IT Expert en Power Monitoring Expert, om een ongeëvenaard inzicht in en controle over de bedrijfsomgeving te krijgen. Het Building Management System (BMS), aangedreven door EcoStruxure, is verbonden met de elektrische, mechanische en andere kritieke systemen van het datacenter en helpt bij het bewaken, automatiseren en verminderen van het energieverbruik voor een efficiëntere en holistische werking. 

Door een zorgvuldige aanpak van ontwerp en bedrijfsvoering, en door gebruik te maken van de kracht van het EcoStruxure for Data Center-portfolio van Schneider Electric, biedt STACK ongeëvenaarde niveaus van duurzaamheid en efficiëntie aan klanten in Italië. 

ESG en lokale gemeenschappen  

STACK gelooft, net als Schneider Electric, dat datacenter- en digitale groei niet ten koste mag gaan van de planeet en zet zich in om de impact op het milieu te verminderen, zowel wereldwijd als lokaal. Het bedrijf vestigt zijn datacenters vaak in industriële gebieden, soms door oude gebouwen aan te passen of door geprefabriceerde infrastructuur in te zetten om ongebruikt land opnieuw te gebruiken en zo het bredere economische en digitale ecosysteem te ondersteunen. 

STACK gelooft, net als Schneider Electric, dat in deze tijden van grote vraag naar digitale groei en datacenterontwikkeling, ervoor gezorgd moet worden dat innovatieve praktijken voor duurzame ontwikkeling worden gestimuleerd. STACK zet zich in om de impact op het milieu te verminderen en de positieve sociale impact te vergroten, zowel wereldwijd als lokaal. Een voorbeeld van de manier waarop STACK circulariteit en duurzaamheid in lokale gemeenschappen stimuleert, is door verouderde gebouwen om te bouwen of geprefabriceerde infrastructuur in te zetten om ongebruikte grond een nieuwe bestemming te geven. Zo wordt het bredere economische en digitale ecosysteem ondersteund. 

Het engagement van STACK strekt zich ook uit tot de omliggende gemeenten, met bijdrages aan glasvezelverbindingen voor scholen en lokale besturen. Via haar toonaangevende digitale infrastructuur in Milaan biedt het bedrijf een toegangspoort tot technologische vooruitgang en een groot aantal voordelen voor studenten en lokale bedrijven. Hieronder vallen opleidingen voor lokale werknemers, het creëren van hooggekwalificeerde banen via de STEM-onderwijsprogramma's en diverse ondersteuningen voor mensen die een lonende carrière in een datacenter willen opbouwen. 

'Het is van het grootste belang dat we de kracht van datacenters en digitale infrastructuur inzetten voor een groenere, duurzamere toekomst', zegt Marc Garner, SVP, Secure Power Division, Schneider Electric, Europa. 'Door proactief samen te werken met gelijkgestemde organisaties zoals STACK, waar onze visies op DEI en ESG echt overeenkomen, en te investeren in duurzaamheid, geloven we dat onze industrie een essentiële rol kan spelen in het versnellen van decarbonisatie.'  

'STACK beschouwt duurzaamheid op het vlak van leefmilieu en sociale impact als strategische noodzaken', zegt Michillay Brown, VP ESG, STACK EMEA. 'We maken gebruik van geavanceerde methoden om hernieuwbare energie te verkrijgen, ons verbruik te beheren en hulpbronnen te besparen. Door partnerschappen aan te gaan met bedrijven als Schneider Electric kunnen we een nog betere partner zijn voor onze eigen klanten.'

Voor meer informatie over het werk van Schneider Electric aan een duurzamere, digitale toekomst, bezoek : www.se.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina