Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Henkel creëert toegevoegde waarde voor klanten met digitale LOCTITE Pulse-oplossingen.

LOCTITE Pulse is een Industrial Internet-of-Things (IIoT)-oplossing die Henkel Adhesive Technologies, wereldwijd marktleider in kleefstoffen, afdichtingsmiddelen en functionele coatings, introduceerde om bij te dragen aan de betrouwbaarheid van kritieke bedrijfsmiddelen. Eenmaal geïnstalleerd in de bedrijfskritische activa, verzamelen LOCTITE Pulse-sensoren continu gegevens en bieden waardevolle inzichten in de toestand van activa.

LOCTITE Pulse is ontworpen voor het monitoren van assets en ondersteunt de huidige behoeften van industrieel onderhoud: efficiënte operaties, het verhogen van de uptime, het besparen van energieverliezen en dus het verminderen van de CO2-voetafdruk. De nieuwe oplossing biedt slimme technologie om de efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid van industriële locaties te verhogen en tegelijkertijd kosten en middelen te besparen.

LOCTITE Pulse Smart Steam Trap is een innovatieve oplossing die de gezondheid van stoomafleiders bewaakt en de voorspelling van kritieke storingen ondersteunt. Met een set eenvoudig te installeren nanosensoren, aangebracht bij de inlaat en uitlaat van de stoomafleider, verzamelt de oplossing continu informatie over de status van de apparatuur. Met behulp van zeer gevoelige sensoren en intelligente analyses kan LOCTITE Pulse storingen in een zeer vroeg stadium detecteren en energieverliezen en schade aan de installatie helpen voorspellen en voorkomen. De operator ontvangt informatie over veranderingen in de status van de condenspot via de gebruiksvriendelijke LOCTITE Pulse app, zodat hij kan handelen in plaats van reageren.

Naast de LOCTITE Pulse Smart Steam Trap omvat het groeiende LOCTITE Pulse portfolio de Smart Flange, die helpt bij het bewaken van kritieke flenzen, de detectie van vroege lekkages ondersteunt en het risico op ernstige incidenten vermindert. In de toekomst wil Henkel nog meer oplossingen lanceren voor de slimme bewaking van een breed scala aan kritische bedrijfsmiddelen in verschillende industrieën, die allemaal worden beheerd via één enkele LOCTITE Pulse app.

LOCTITE Pulse bekroond met BEMAS' digitale innovatieprijs

Tijdens de vakbeurs MAINTENANCE 2023 heeft BEMAS, de Belgische onderhoudsvereniging, Henkel voor zijn LOCTITE Pulse-oplossingen bekroond met de Digital Innovation Award. Volgens de jury waren de redenen om Henkel te selecteren onder andere de hoge mate van innovatie en het uitstekende potentieel om het portfolio in de toekomst verder uit te breiden.

'Wat ons in de eerste plaats overtuigde was de bijzonder brede toepasbaarheid', zegt juryvoorzitter Jos Vankevelaer. 'Waar andere toepassingen zich vooral richten op roterende apparatuur, richt LOCTITE Pulse zich vooral op statische apparatuur.'

Meer informatie over de slimme onderhoudsoplossingen: www.LOCTITE-pulse.com

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022