Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Parker belooft koolstofneutraal te zijn tegen 2040 en stimuleert technologieën die helpen bij een duurzame toekomst.

Parker Hannifin Corporation heeft zijn Duurzaamheidsrapport 2020 uitgebracht. Ook streven zij ernaar koolstofneutraal te zijn tegen 2040. Parker heeft daarnaast een reeks emissiedoelen opgesteld om de voortdurende vooruitgang te waarborgen.

Tom Williams, voorzitter en CEO van Parker: 'Parker heeft veel vooruitgang geboekt wat betreft duurzaamheid, en we erkennen dat er nog meer nodig is. Dankzij onze technologieën kunnen klanten van over de hele wereld groener en efficiënter werken. Dit streven naar de vermindering van onze eigen CO2-uitstoot is nog een belangrijke stap die we zetten om een duurzame toekomst voor de volgende generaties te helpen creëren.'

De doelen die in dit jaarrapport worden beschreven, worden ingediend ter goedkeuring door het Science Based Target initiative, een samenwerking van partijen die beste praktijken voor de vermindering van uitstoot en koolstofneutrale doelen definieert en stimuleert met behulp van de klimaatwetenschap. 

Parkers langetermijnstrategie omvat stappen als: minder energieverbruik, investeringen in duurzame energie en nauwe samenwerking met leveranciers om energieverbruik en broeikasgassen verder terug te brengen. 

Technologieën voor een duurzame toekomst

In het Duurzaamheidsrapport 2020 wordt ook het verbonden portfolio van bewegings- en besturingstechnologieën genoemd. Dit portfolio omvat een breed scala aan hoog-efficiënte producten en systemen die ervoor zorgen dat klanten minder middelen verbruiken en minder broeikasgassen uitstoten.

De technologische oplossingen van Parker maken het gebruik van groenere en efficiëntere energie, elektrificatie, lichtere onderdelen en andere innovaties mogelijk, met een positief, wereldwijd ecologisch effect voor honderdduizenden bedrijven in de industriële, mobiele en lucht en ruimtevaartsectoren. Deze oplossingen omvatten onder andere:

  • Een uitgebreide reeks speciaal ontworpen materialen zoals warmtebeheer, coatings, lijmen en vibratiebeheersing, waardoor er meer toepassingen kunnen worden geëlektrificeerd.
  • Een breed scala aan bewegings- en besturingstechnologieën voor het gebruik van verschillende groene energiebronnen zoals batterijen, brandstofcellen, waterstof, duurzame brandstoffen en herbruikbare energie.
  • De beste bewegingstechnologie met elektro-hydraulische, elektro-mechanische en pneumatische actuatoren, ventielen, pompen, motoren, besturingen, software en transport die meer elektrische mobiele, industriële en lucht- en ruimtevaarttoepassingen mogelijk maken.
  • Breed platform met filtratietechnieken voor een groenere en meer duurzame wereld binnen een kortere tijd.
  • Interessante kansen voor de uitbreiding van stuklijsten voor zowel OEM-apparatuur op het systeem als voor aanzienlijke nieuwe infrastructuurinvesteringen ten behoeve van een groenere wereld vol technologie.

Tom Williams: 'Met meer dan een eeuw ervaring, worden we vaak gevraagd om samen te werken om de meest complexe technische uitdagingen op te lossen. Doorbraken die zorgen voor een groenere, slimmere en veiligere wereld zouden niet mogelijk zijn zonder technologieën van Parker.'

Belangrijkste mijlpalen van het duurzaamheidsrapport

Andere belangrijke mijlpalen gerelateerd aan de duurzaamheidsinitiatieven van Parker die in het rapport worden beschreven, zijn onder andere:

  • Veiligheid is een kernwaarde voor alle teamleden van Parker. Het bedrijf heeft tussen 2015 en 2020 de te registreren incidenten met 72% verminderd. In 2020 was het aantal waargenomen incidenten per 100 teamleden 0,40, een vermindering van 35% sinds 2019. 
  • Sinds 2010 heeft Parker de energie-intensiteit (MWh/USD) met 42% gereduceerd en broeikasintensiteit (MT/USD) met 50%. In 2020 had Parker een climate disclosure-score (CDP) die het bedrijf in het topkwartiel plaatste bij gediversifieerde industriële concurrerende bedrijven. 
  • Vandaag de dag recyclet Parker meer dan 85% van afval geproduceerd bij productieactiviteiten en blijft het bedrijf de hoeveelheid afval dat naar de stort gaat, verminderen. 
  • De Parker-Hannifin Foundation heeft sinds 2010 64 miljoen dollar gedoneerd, waarvan 6 miljoen in 2020.

www.parker.com/sustainability

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina