Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Sinds het begin van vorige zomer werken 20 ingenieursstudenten van de KU Leuven samen aan het ontwerp en de bouw van een gloednieuwe zonnewagen.

De lat ligt hoog voor het Agoria Solar Team, want met hun vorige zonnewagen, de BluePoint uit 2019, werd het Belgische team zowel Europees- als wereldkampioen.

Tal van technische vorderingen en innovaties maken van de nieuwe zonnewagen een mooi voorbeeld van wat mogelijk is met hernieuwbare energie en de laatste ingenieurstechnieken. De nieuwe zonnewagen heeft een compleet vernieuwde wagenvorm die drastisch verschillend is met haar voorgangers. Een zelfgebouwde batterij met recordbrekende efficiƫntie en de keuze voor een nieuwe zonnecel-technologie maken van de zonnewagen een grote kanshebber op een volgende titel.

De nieuwe zonnewagen werd voorgesteld op maandag 2 augustus aan het Afrikamuseum in Tervuren, een betekenisvolle locatie voor het team aangezien ze dit jaar voor het eerst met een zonnewagen op het Afrikaanse continent zullen rijden. Ter demonstratie van de zonnewagen reed vrouwelijke piloot Birgitt een rondje voor het Afrikamuseum.

Initieel zou de onthulling van de nieuwe zonnewagen hebben plaatsgevonden op vrijdag 16 juli, dit op de Grote Markt van Leuven in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning, rector Luc Sels, burgemeester Mohamed Ridouani en anderen. Door het noodweer in het oosten van het land werd deze voorstelling op het laatste nippertje afgelast. 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina