Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Siemens presenteert een vloeistofgekoeld, robuust energieconversiesysteem op basis van het beproefde Sinamics S120-platform.

Met Sinamics PCS presenteert Siemens een nieuw vermogenconversiesysteem voor batterijopslagsystemen.

Het Sinamics PCS vermogenconversiesysteem zorgt ervoor dat lokaal opgewekte batterijstroom gebruikt kan worden voor industriële en openbare elektriciteitsnetten. Sinamics PCS regelt het laad- en ontlaadproces van de batterij en helpt belastingspieken en netstoringen op te vangen via het batterijopslagsysteem, om de elektriciteit energie- en kostenefficiënt op te slaan en de energie die in batterijen wordt opgeslagen efficiënt en betrouwbaar aan het net te leveren.

Het energieconversiesysteem is gebaseerd op de industrieel bewezen technologie van het Sinamics S120-platform en werkt bijzonder energiezuinig dankzij vloeistofkoeling. Het compacte en robuuste energieconversiesysteem omvat aansluitingscomponenten en -regeling, netfilters, omvormer en vloeistofkoeling en kan gemakkelijk als volledig systeem worden geïntegreerd in controlekamers of containers.

Sinamics PCS is gecertificeerd volgens de in Duitsland geldende technische regels voor middenspanningsaansluiting VDE-AR-N 4110. Een certificatie volgens de lokaal geldende regels is nodig voor het aansluiten van stationaire batterijopslagsystemen op het openbare middenspanningsnet. Een gevalideerd simulatiemodel van Matlab/Simulink vereenvoudigt en versnelt de planning, optimalisatie en netintegratie van het energieconversiesysteem.

En dankzij de Sinamics Startdrive-tool in het engineering framework TIA Portal kan het energieconversiesysteem comfortabel in aandrijvingen worden geïntegreerd. Bedrijfstoestanden en systeemparameters kunnen worden uitgelezen via de Profinet communicatie-interface. Zo kunnen de operationele gegevens worden gemonitord en geanalyseerd en toekomstige onderhoudswerkzaamheden nauwkeurig worden vastgelegd.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina