Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Logistiek expert Zetes kondigt zijn nieuwe Full Pallet Inventory module aan. 

Dankzij deze nieuwe module kunnen logistiek- en bezorgbedrijven hun magazijnen nog efficiënter digitaliseren.

Het toestel maakt gebruik van industriële visualisatietechnologie om stocks op pallets sneller te tellen. Het is volledig geïntegreerd met ZetesMedea, de magazijnsoftware van Zetes.

Het Full Pallet Inventory-systeem is uitgerust met een mobiele ImageID-lezer op een vorkheftruck die met snelheden tot 10 km/u rijdt. Zo maakt FPI een volledige inventaris van de pallet. Het systeem past zich continu aan de snelheid van de heftruck aan, zodat de tijd die nodig is om de voorraad in het magazijn te tellen, wordt gehalveerd.

Bij de installatie moet je de stellinghoogtes instellen om het lezen van barcodes te beperken. Gegroepeerde locaties worden gemaakt op basis van de hoogte en locatie van pallets om telroutes te vereenvoudigen. Het systeem leest de datamatrixcode en decodeert vervolgens de pallet en het locatielabel en vertaalt deze in de taal van het Warehouse Management System. De nieuwe technologie van Zetes wordt nu al gebruikt door ID Logistics, de Europese leider in contractlogistiek.

'Naast het in realtime en in beweging vastleggen van beelden, is het belangrijkste voordeel van Full Pallet Inventory dat gegevens worden vertaald naar taal van het WMS', zegt Igor Ramoneda, Business Consultant voor de ZetesMedea-oplossing bij Zetes. 'Het automatiseren van het proces verkleint de foutmarge die gepaard gaat met gegevensoverdracht en maakt een veel completere en snellere analyse mogelijk. We zijn ervan overtuigd dat dit innovatieve systeem de zichtbaarheid van stocks aanzienlijk zal verbeteren en tijdwinst zal opleveren in operationeel voorraadbeheer.'

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina