Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Festo Didactic presenteert met 'Bionic Flower' een nieuw product voor het didactische concept Bionics4Education.

Het doel is het inspireren van leerlingen, het zoeken van nieuwe manieren en oplossingen, creatief omgaan met verstrekte materialen en het delen van ervaringen met anderen, om de jeugd voor te bereiden op de digitale wereld van morgen.

De Bionic Flower is een bouwdoos, geïnspireerd op de plantenwereld. Festo Didactic heeft de Bionic Flower ontwikkeld in samenwerking met SkySpirit en is gemodelleerd naar mimosa- en waterlelieplanten. De Bionic Flower opent en sluit bloemblaadjes als reactie op externe invloeden zoals aanraking, nabijheid of licht. Deze mechanismes kunnen op speelse wijze door leerlingen in het klaslokaal ontdekt worden, met behulp van sensoren en besturingstechnologie die in de Bionic Flower geïntegreerd zijn. Het ontwerp en de vertaling van beginselen uit de plantenwereld vormen een uitstekende samenvatting van onderwerpen die zijn behandeld tijdens STEM-onderwijs (exacte wetenschap, technologie, ontwerp en toegepaste wiskunde). In de klas kan daarbij tevens aandacht geschonken worden aan het onderwerp biodiversiteit.

Bionisch werk, didactisch geprepareerd 

Een Bionic Flower kan gebruikt worden door maximaal drie studenten van een leeftijd van 10 jaar en ouder. De bloemblaadjes bevatten het eerste bionische onderwerp: de vouwtechniek. Door het vouwen krijgen de bloemblaadjes de benodigde mechanische stijfheid. Het mechanisme voor het openen en sluiten van de bloemblaadjes wordt elektrisch aangedreven door een stappenmotor die de bloemblaadjes een voor een opent en sluit. De beweging en de lichteffecten worden aangestuurd door een smartphone, tablet of pc met wifi-verbinding. Als dat nodig is, kan de microprocessor geprogrammeerd worden met de grafische coderingsinterface "Open Roberta". Ervaren studenten kunnen de Bionic Flower ook in C++ programmeren. De code is open source. Zo kunnen de docenten, technische onderwerpen via een nieuw, interdisciplinair opleidingstraject onderwijzen.

Bijbehorend lesmateriaal, evenals een handleiding voor het in elkaar zetten van de bloem, kan kosteloos gedownload worden via de Festo website: www.bionics4education.com

Nieuw in het concept: de maker movement-benadering

De maker movement, ofwel de makerbeweging, is gebaseerd op de doe-het-zelfcultuur en het idee van het zoeken naar nieuwe manieren en oplossingen, creatief omgaan met materialen en het delen van ervaringen met anderen. De Bionic Flower maakt gebruik van deze benadering en combineert het maakonderwijs met STEM-onderwijs. Naast het in elkaar zetten van de Bionic Flower kunnen de leerlingen deze ook aanpassen en uitbreiden met 3d-printers, andere materialen, hardware en software.

Over Festo Didactic 

Festo Didactic is een toonaangevende leverancier van technische training en vervolgopleidingen. De portfolio met producten en diensten omvat geïntegreerde opleidingsmogelijkheden in onderwerpen rond industriële automatisering. U vindt het ruime assortiment producten en diensten terug bij beroepsopleidingen en universiteiten, onderzoeksinstituten en industriële klanten. Festo Didactic is onderdeel van het wereldwijd georiënteerde, onafhankelijke familiebedrijf Festo dat gevestigd is in Esslingen am Neckar (Duitsland). De 851 werknemers van Festo Didactic in nationale vestigingen van Festo in 61 verschillende landen hebben in 2018 een omzet gegenereerd van € 152,5 miljoen, met 10.000 klanten.

Link naar de website van Festo Didactic: www.festo-didactic.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina