Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn verschillende Chinese steden in quarantaine geplaatst en gelden er reisbeperkingen.

Die maatregelen hebben een impact op de industrie. Zo stremt onder meer het productieproces van Apple in China.

Enkele weken geleden dook in de Chinese miljoenenstad Wuhan voor het eerst het coronavirus op. Ondertussen zijn al zo’n 7.800 mensen besmet door de longziekte en stierven er al zeker 170 mensen aan het virus. 

Om de verspreiding van het virus in te dijken heeft de Chinese overheid beslist om Wuhan en andere grote steden in de provincie Hubei in quarantaine te plaatsen. Toegangswegen naar die steden zijn afgesloten en alle openbaar vervoer van en naar hen is stilgelegd. Die quarantainemaatregelen hebben een grote impact op het economische leven.

Fabrieken hebben grote moeite om aan grondstoffen te geraken. Een van de fabrikanten waar de bevoorrading in de problemen komt is Apple-leverancier Foxconn. Zij hebben een fabriek met 350.000 werknemers in de stad Zhengzhou in de provincie Henan op amper 500 kilometer van Wuhan. 

De problemen lijken vooral gevolgen te hebben voor de productie iPhone9. Dit nieuwe, goedkopere toestel is nog niet officieel voorgesteld door Apple, maar zou volgens bronnen in maart worden gelanceerd.

Ook grote beurzen worden afgelast. Zo kregen de deelnemers van de SPS- Industrial Automation Fair Guangzhou (SIAF)  en de concurrerende Asiamold Fair te horen dat wegens het coronavirus de 2020 edities worden uitgesteld, en dit tot nader bericht. Normaal zouden de beurzen plaatsvinden van 26 tot 28 februari in het China Import & Export Fair Complex in Guangzhou. Nieuwe data voor deze beurzen worden later aangekondigd.

Deelnemers of bezoekers met vragen omtrent deze evenementen kunnen contact opnemen via sps@china.messefrankfurt.com voor SIAF of asiamold@china.messefrankfurt.com voor de Asiamold beurs. 

www.spsinchina.com 

www.asiamold-china.com

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina