Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

IMI Precision Engineering heeft zijn assortiment van oplossingen in druksensortechnologie uitgebreid met de introductie van twee nieuwe elektronische druksensoren met IO-Link.

De nieuwe elektronische 54D- en 34D-drukschakelaars en -sensoren kunnen worden gebruikt voor het bewaken van het drukniveau in een pneumatisch systeem of voor complexere bewakingsfuncties in all fluid toepassingen.

De recent gelanceerde producten zullen het bestaande assortiment van drie sensoren vervangen en bieden een aantal operationele voordelen, waaronder een eenvoudige installatie en snelle configuratietijden door middel van druktoetsen of op afstand via IO-Link, alsook ondersteuning bij het nauwkeurig registreren van prestatiegegevens van de toepassing en gebruiksgemak tijdens bedrijf.

54D 

De elektronische druksensor 54D van IMI Norgren biedt technici een eenvoudige configuratie en werking. Dankzij zijn robuuste en compacte ontwerp is de druksensor uitermate geschikt voor het bewaken van algemene vacuüm- of persluchttoepassingen tot 16 bar. Daarnaast biedt de sensor optioneel verschildrukmeting. Dat houdt bijvoorbeeld in dat het drukverschil tussen de inlaat en uitlaat van een filter kan worden bewaakt, waardoor technici tijdig worden geïnformeerd over benodigd onderhoud.

34D

De elektronische druksensor 34D van IMI Norgren kan drukbereiken aan van vacuüm tot 600 bar en heeft een behuizing van robuust roestvrij staal, waardoor hij zeer geschikt is voor toepassingen in veeleisende en agressieve procesregelomgevingen. Daarnaast biedt de 34D-versie standaard 18 varianten en IO-Link mogelijkheid, waardoor het de ideale oplossing is voor klanten die een flexibele, gegevens gestuurde oplossing zoeken.

Het ontwerp bevat een schuin display voor betere zichtbaarheid en herkenning, terwijl de installatie eenvoudiger is geworden door de draaibare behuizing voor een eenvoudigere uitlijning van het display. 

Zowel de 54D- als 34D-druksensor worden ook aangevuld met een serie bevestigingsbeugels, een flensadapter en kabels.

Andrew Gibson, Product Marketing Manager voor IMI Precision Engineering, laat weten: "Met groot genoegen introduceren wij onze nieuwe elektronische druksensoropties. Naast de connectiviteitmogelijkheden van IO-Link, geloven wij dat onze klanten ook enthousiast zullen zijn met de snelle en flexibele installatie- en configuratiemogelijkheden van het nieuwe assortiment en het gebruiksgemak tijdens bedrijf. Samen met ondersteunende accessoires is IMI Precision Engineering dé leverancierbij uitstek voor alles wat u nodig hebt op het gebied van druksensoren."

Ga voor meer informatie over het assortiment van de nieuwe elektronische 54D- en 34D-druksensoren naar: www.imi-precision.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina