Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Transport van licht-ontvlambare, cryogene vloeistoffen, zoals vloeibaar LNG, brengt veiligheidsrisico’s met zich mee.

Naast een verhoogd brand- en explosiegevaar heeft de lage temperatuur (-160 °C voor LNG) ook negatieve gevolgen op de materialen die worden toegepast.

Een lekkage van LNG kan derhalve verstrekkende gevolgen hebben. Verbrossing is in dit verband een veelvoorkomend verschijnsel. Om de (brand)veiligheid en waterdichtheid onder alle omstandigheden te kunnen garanderen, heeft Beele Engineering onderzocht in hoeverre isolatiemateriaal op basis van FYLLOFYS en FISSIC bescherming biedt voor de constructie en de doorvoeringen. 

De test werd uitgevoerd met vloeibaar stikstof met een temperatuur van -196 °C dat in een stalen testbak met geïntegreerde doorvoeropening werd gespoten. De doorvoeropening met kabels en stalen buis waren brandwerend en rook-, water- en gasdicht afgedicht met het NOFIRNO-systeem. Op de bodem van de metalen bak en rondom de metalen doorvoering was FYLLOFYS isolatiemateriaal aangebracht. Het materiaal was afgewerkt met Beele Engineering’s FISSIC coating.

De test heeft aangetoond dat de combinatie van FYLLOFYS en FISSIC zeer goed bestand is tegen cryogene vloeistoffen en zich leent als isolatiemateriaal in omgevingen waarin gewerkt wordt met temperaturen beneden -160 °C. Bovendien is vastgesteld dat het NOFIRNO afdichtingssysteem na de test bij omgevingstemperatuur na volledige onderdompeling in water nog waterdicht bleek te zijn.

De FYLLOFYS/FISSIC combinatie is niet alleen zeer goed bestand tegen cryogene vloeistoffen maar leent zich ook voor thermische isolatie voor A-klasse omgevingen. Het materiaal bevat geen vezels, absorbeert geen vocht terwijl de dikte en lengte van het isolatiemateriaal beperkt blijven.

FYLLOFYS en FISSIC

FYLLOFYS is een onbrandbare thermische isolatie die onder meer kan worden ingezet als brandveilige isolatie voor metalen buizen. In plaatvorm leent het isolatiemateriaal zich ook voor het opvullen van grotere openingen. Bij toepassing als isolatie voor buizen worden de FYLLOFYS schaaldelen om leidingen geplaatst om deze te isoleren. FYLLOFYS schaaldelen en platen zijn rondom afgewerkt met A2-klasse gecertificeerde, waterafstotende en thermisch isolerende FISSIC coating. FYLLOFYS isolatieplaten kunnen op locatie op de gewenste maat worden gesneden. De zaagkanten moeten voor installatie wel afgewerkt worden met FISSIC coating.

www.beele.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina