Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

SPS 2019: WEG presenteert een nieuwe gateway voor de conditiebewaking van industriële toepassingen en breidt haar automatiseringsportfolio uit.

WEG, een toonaangevende wereldwijde producent van motoren en aandrijftechniek, lanceert als één van de highlights een nieuwe gateway voor de WEG Motor Scan op de SPS 2019 (Stand 466, hal 3A). 

De vorig jaar geïntroduceerde oplossing voor conditiebewaking die als retrofit (achteraf te installeren) optie werd aangeboden, biedt real-time bewaking van WEG elektromotoren om predictief onderhoud te verwezenlijken. De verzamelde gegevens kunnen nu worden overgebracht naar een beveiligde cloud door gebruik te maken van gateway technologie, als aanvulling op de vorige optie van het gebruiken van een slimme App met Bluetooth. Gebruikers krijgen toegang tot de gegevens in de cloud via de App of via een speciaal webportaal, het WEG IoT Platform. Dit maakt gedetailleerde analyse van de bewaakte motoren mogelijk. Andere highlights zijn o.a. de geüpdatete versies van de CFW11- en MW500 variabele snelheid drives (VSD's, ook wel frequentie- of snelheidsregelaars).

Gateway technologie voor de WEG Motor Scan

De WEG Motor Scan is een eenvoudige en kosteneffectieve oplossing voor predictieve onderhoudsmaatregelen die leiden tot een langere levensduur en een hogere fabrieksbeschikbaarheid. De gateway, met door gebruikers zeer gewenste functies, zat reeds in de pijpleiding op het moment dat de WEG Motor Scan werd aangekondigd. De gateway biedt gebruikers de mogelijkheid automatisch gegevens te verzamelen via de sensors van de WEG Motor Scan, waardoor de tussenstap via de App overbodig wordt. De gateway vormt een aanvulling op de bestaande App en fungeert als een router. Deze router registreert binnen een straal van 30 meter alle gegevens die afkomstig zijn van de in de industriële omgeving geïnstalleerde sensors. Integratie van de WEG Motor Scan met de gateway levert duidelijk een toegevoegde waarde door meer gebruiksgemak en toegenomen automatisering. De gateway, die bestaat uit firmware en hardware, zal beschikbaar zijn vanaf oktober 2019.

De CFW500-familie kenmerkt zich door een hogere beschermingsklasse en een nieuw frameformaat

Er zijn een aantal innovaties in de CFW-familie van variabele snelheid drives: de nieuwe CFW500 IP66 met de framematen A en B dekken de nominale motorvermogens van 250 W tot 15 kW. Deze variabele snelheid drives kunnen werken met een breed voltagebereik van 200 tot 240 V, 380 tot 485 V of 500 tot 600 V. Ze kunnen worden ingezet bij omgevingstemperaturen van -10°C tot +40°C. De grote robuustheid en hoge beschermingsklasse maken hen tot een goede keuze voor veeleisende productieomgevingen.

Verder is de CFW500-serie uitgebreid met framemaat F met een nominaal vermogen tot 55 kW. De nieuwe CFW500 werkt in het voltagebereik van 380 tot 480 V, waarmee nieuwe inzetmogelijkheden ontstaan voor de gebruikers in het hogere vermogensbereik voor een groot aantal industriële toepassingen - in het bijzonder op het gebied van algemene werktuigbouw voor transport, draaien, tillen, pompen en ventileren. De nieuwe vermogensklasse breidt de voornaamste inzetgebieden van de CFW500 uit tot kleinschalige- en microtoepassingen. De geïntegreerde veiligheidsfuncties Safe Torque Off (STO - uitgeschakelde koppel) en Safe Stop 1 (SS1 - veilige stop 1) bieden aan werktuigbouwers een economische en flexibele oplossing voor het verminderen van risico's die optreden bij onverwachte of onvoorziene gebeurtenissen. Dit omvat preventie van ongewilde starts van machines, noodstoppen en gecontroleerde stops. Een andere geïntegreerde functie is PumpGenius voor de pompregeling. Deze functie bewerkstelligt een nauwkeurige druk- en/of doorstromingsregeling (flow control) tijdens de gehele procescyclus. Door een handige wizard voor het programmeren, helpt PumpGenius stilstand te minimaliseren.

De gedecentraliseerde variabele snelheid drive MW500 voor lage energieniveaus

De variabele snelheid drive (frequentie- of snelheidsregelaar) MW500, die werd ontworpen voor een meer gedecentraliseerde (zelfstandige) inzet, werd eveneens geüpdatet. Deze is nu verkrijgbaar voor lage energieniveaus in het bereik van 370 W tot 2,2 kW en wordt gelanceerd voor 380 tot 400 V netspanning in de framegroottes A en B. Een robuust ontworpen behuizing met beschermingsklasse IP66 of NEMA 4X maakt het mogelijk dat variabele snelheid drives rechtstreeks op de motoraansluitkast worden gemonteerd, of aan de muur door gebruik te maken van een adapterplaat. Dit maakt het gebruik van een motortoevoerkabel en schakelkast overbodig, waardoor complexiteit, installatiekosten en inbedrijfnamekosten worden verminderd. De MW500 kan elke 10 minuten gedurende 60 seconden een overbelasting van 150% verwerken. Verder kan hij bij muurmontage werken bij omgevingstemperaturen tot 40°C en bij motormontage bij omgevingstemperaturen tot 50°C. Ontworpen voor een gedecentraliseerde inzet, kunnen deze variabele snelheid drives worden gebruikt voor een brede reeks van toepassingen, zoals bijvoorbeeld bij pompen of ventilatoren.

De SSW900-serie van soft starters is uitgebreid met framemaat E

WEG heeft eveneens haar SSW900-serie van softstarters uitgebreid. Deze serie was voorheen beschikbaar in de framegroottes A tot en met D, waarmee een uitgangsstroombereik werd gedekt van 10 A tot 412 A in het brede voltagebereik van 220 tot 575 V AC (3 fasen). Vanaf nu is framemaat E eveneens beschikbaar voor uitgangsstroom van 489 tot 670 A. Als hoogperformante apparatuur in het topsegment met geïntegreerde PLC-functionaliteit, worden volledig programmeerbare algoritmen voor het regelen van inductiemotoren en eveneens een volledig flexibele koppelbesturing geboden. Dankzij soft starting en geïntegreerde beschermingsfuncties, waarborgt de SSW900 een energiezuinige en betrouwbare werking van elektromotoren. De SSW900 is vooral geschikt voor sectoren als de petrochemische industrie, de mijnindustrie, de textielindustrie, de houtbewerkingsindustrie, de kunststofverwerkende industrie, de metaalbewerkende industrie, water- en afvalwaterbeheer en de levensmiddelen- en drankenindustrie.

Nieuwe contactoren

De nieuw ontwikkelde CWBS-serie van contactoren voor veiligheidstoepassingen van 9 A tot 80 A is conform de IEC-standaard 60947-4-1 aangaande mechanisch gekoppelde contacten en spiegelcontacten (IEC/EN 60947-4-1). Aanvullend introduceert WEG de nieuwe CWB125 contactor van de CWB-serie. Deze is geschikt voor een nominaal werkvermogen van 55 kW (AC-3/400 V) en een nominale bedrijfsstroom van 125 A. Het modulaire, gebruikersvriendelijke ontwerp maakt een eenvoudige installatie en flexibele toepassing mogelijk.

Foto: De nieuwe gateway voor de WEG Motor Scan geeft gebruikers de mogelijkheid automatisch sensorgegevens te verzamelen. Dit maakt de voormalige tussenstap via de mobile App overbodig. De gateway vormt een aanvulling op de bestaande App en fungeert als een router. Deze router registreert binnen een straal van 30 meter alle gegevens die afkomstig zijn van de in de industriële omgeving geïnstalleerde sensors.

www.weg.net

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina