Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Kleinere, hoog renderende hydrogeneratoren zijn ideaal voor hydro-elektrische energiecentrales (waterkrachtcentrales) met een laag vermogen.

WEG, de toonaangevende wereldwijde producent van motoren en aandrijftechniek, heeft de GH20-serie van hydrogeneratoren geïntroduceerd.

Deze serie bestaat uit kleine stroomgeneratoren voor lage- of middenspanning, die zijn ontworpen om te voorzien in en voldoen aan alle aspecten van de groeiende en veeleisende markt van de Small Hydro Power Plants (SHPP's of kleine waterkrachtcentrales).

De nieuwe generatoren uit de GH20-serie zijn lichter en compacter vergeleken met het ontwerp van de voorgaande GH10-serie. De GH20-serie biedt een vermindering van 70% van de omvang en 40% van de lengte. Deze compacte behuizing maakt optimalisatie mogelijk binnen hydro-elektrische energiecentrales (waterkrachtcentrales) met een laag vermogen. Hierdoor wordt tot 30% aan totale ruimte gewonnen en wordt de noodzakelijke investering voor het aanbrengen van de infrastructuur lager. Naast het kleinere ontwerp bieden de nieuwe GH20 hydrogeneratoren van WEG veel meer strategische voordelen in centrales waar hydro-elektrische energie wordt gegenereerd, niet in de laatste plaats door de mogelijkheid om in de centrale op skids (glijders) te worden gemonteerd. Deze configuratie helpt bij het terugdringen van de montagekosten ter plekke en levert een tijdsbesparing op bij de installatie in de centrale.

Een ander voordeel is VPI (vacuum pressure impregnation / druk- en vacuümimpregnering) met epoxyhars. In de afgelopen jaren heeft het VPI-procedé zijn doeltreffendheid en betrouwbaarheid ruimschoots bewezen bij elektrische machines met draaiende delen in uiteenlopende toepassingen.

Belangrijk om te vermelden is dat de GH20 hydrogeneratoren lagers bezitten die zijn de ontworpen voor eenvoudig onderhoud en een hoge operationele betrouwbaarheid. Bovendien zijn de anti-wrijving lagers (gesmeerd door vet of olie) van de generator zodanig ontworpen, dat ze zowel radiale als axiale belasting van de hydraulische turbine en het vliegwiel kunnen weerstaan. Het gevolg hiervan is dat het gebruiken van meerdere lagers voor het dragen van de belasting van de turbine en het vliegwiel niet vereist is, waardoor de assemblageduur van de generatorturbine wordt verkort.

Opmerkelijk is dat de GH20 Hydro productlijn wordt geleverd met beveiligingsapparatuur zoals thermische sensoren, apparatuur voor het meten van voltage en stroom en snelheidssensoren. De sensoren zijn bedoeld voor het verbeteren en controleren van de werking van de generator, waardoor er een grotere betrouwbaarheid van de werking ontstaat. Bovendien bezitten de generatoren een hoofdaansluitdoos die niet alleen zes aansluitmogelijkheden biedt met toegang tot neutrale kabels, maar dankzij het windingproces speciaal zijn ontworpen en gespecificeerd voor het vereiste te genereren voltage (lage- of middenspanning). De spoelen van de hydrogeneratoren voor middenspanning zijn vervaardigd met rechthoekig koperdraad, voorgevormd en geïsoleerd met een op mica gebaseerde poreuze tape. Er worden zowel geleidende- als halfgeleidende strips gebruikt tijdens het windingproces - het omwikkelen van de spoelen - waardoor hun weerstandsvermogen wordt gewaarborgd.

Wat de specificaties betreft; de technische kenmerken van de serie omvatten: 300 tot 3.900 kVA output; voltage van 380 tot 4.160 V; 50 en 60 Hz frequentie; en 6 tot 16 polen. De serie is beschikbaar in beschermingsklassen IP20 en IP21. Alle producten van de WEG Hydro-serie zijn getest conform IEC en NEMA standaardnormen in een testlaboratorium dat speciaal is ontworpen voor generatoren met een uitgangsvermogen tot 20.000 kVA en een voltage tot 15.000 V. Als aanvulling op deze testen heeft WEG een omvangrijk team van technici in de buitendienst, die getraind zijn voor het assembleren, de ingebruikneming en het opstarten van de hydrogeneratoren op de gewenste installatieplek.

www.weg.net

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina