Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

VistaLink uit Mechelen behoort tot de top in Europa op het vlak van industriële visietechnologie en serialisatieoplossingen.

Om de sterke groei te kunnen aanhouden werd in Bonheiden een nieuw modern hoofdkwartier gebouwd, dat zopas feestelijk werd ingehuldigd in aanwezigheid van de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx. 

Ruim 400 genodigden maakten tijdens de Open House Day in het gebouw via livedemonstraties uitgebreid kennis met de laatste innovaties in cameratechnologieën voor de auto-industrie, farmacie en logistieke sector.

Als specialist in industriële beeldverwerking ontwikkelt VistaLink high-end apllicaties op vraag van machinebouwers. Die oplossingen laten toe om op geautomatiseerde wijze productieprocessen te sturen en te controleren. De expertise van het Mechelse bedrijf heeft in de farmaceutische en automobielindustrie al in ruime mate zijn nut bewezen. Maar ook de distributie- en logistieke sector halen heel wat voordeel uit de betrouwbare systemen van VistaLink die automatisch allerlei dragers herkennen, tellen en op hun kwaliteit controleren.

De expertise in machinevisie schuilt vooral in het doordacht laten samengaan van optica, belichting, software, elektromechanica, robotica en cameratechnologie. Al deze technieken worden geïntegreerd in 1 systeem. 

Van start als kennisbedrijf in 2004

VistaLink kwam tot stand dankzij de ‘management buy out’ die in 2004 plaatsvond vanuit het bedrijf VEGA. Naast Stéphane Van hoof zetten ingenieurs Bernard Van Bunnen en Dirk Smets als technische sterkhouders mee hun schouders onder dit project. De gecombineerde kennis van het drietal was cruciaal voor het welslagen van de ‘management buy out’ en voor de start van VistaLink als kennisbedrijf. Op 1 juni 2005 verhuisde het nieuwe bedrijf naar een andere locatie in Mechelen en ook de medewerkers kwamen mee over.

Omwille van de sterke groei in de laatste jaren kon VistaLink onmogelijk op zijn vorige locatie in Mechelen blijven. Een nieuw bedrijfsgebouw drong zich op dat groot genoeg is, voldoet aan alle moderne vereisten en ook verdere uitbreiding naar de toekomst toelaat. De keuze voor de nieuwe locatie viel op een geschikt perceel in de groene KMO-zone aan de Gestelhoflei in Bonheiden. Architect Joël Wijnants kreeg de opdracht om een hedendaags gebouw te ontwerpen en algemeen aannemer Edibo stond in voor de realisatie.

Uitbreiding verdere groei mogelijk

Het nieuwe bedrijfsgebouw is ook voorzien op de verdere groei van VistaLink in de toekomst. Achteraan op het plat dak is er nog uitbreiding mogelijk tot 400 m². Er ging ook veel aandacht naar het gebruik van milieuvriendelijke technieken met onder meer de installatie van een warmtepomp. Nadien komen er eveneens zonnepanelen op het dak. Het terrein is bovendien uitgerust met 44 parkeerplaatsen voor de medewerkers, naast parkeergelegenheid voor de bezoekers.

‘Het is een modern en attractief gebouw geworden met de juiste uitstraling. Ook de kleuren rood, wit en donkergrijs van het bedrijfslogo werden in overleg met de binnenhuisarchitect binnen in het gebouw gebruikt. Je ziet ze altijd terugkomen. De samenwerking met de architect en de aannemer verliep heel vlot volgens een strakke planning en ook het budget werd goed beheerd. Het gaat hier uiteindelijk toch om een investering van 2,3 miljoen euro’, aldus Stéphane Van hoof, CEO van VistaLink.

VistaLink heeft de ambitie om verder te groeien door in te zetten op export. Dit is mogelijk door de activiteiten in de buitenlandse filialen uit te breiden. Dankzij de samenwerking met strategische partners als Crest Solutions en Antares Vision heeft het Mechelse bedrijf zijn internationale aanwezigheid aanzienlijk kunnen versterken. Met kantoren in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zweden zijn VistaLink en die partnerbedrijven samen de koplopers in Europa als het op visietechnologie en serialisatieoplossingen aankomt.

Nieuwste ontwikkelingen binnen 'vision'

VistaLink volgt de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen ‘vision’ (o.a. 3D-visie, deap learning software) vanzelfsprekend op de voet. Het is immers de bedoeling om die toe te passen en te integreren in betrouwbare en duurzame oplossingen voor grote industriële klanten in Europa. Het bedrijf ziet ook heel wat potentieel in de inspectiemachines van Antares Vision voor de farmaceutische industrie en wil ze concreet leveren aan die sector.

‘Voorts richten we onze pijlen ook op het ontwikkelen van onze track & trace-oplossingen in andere marktsegmenten dan de farmaceutica. Door de sterke groei van ons bedrijf zijn we voortdurend op zoek naar geschikte medewerkers en dat loopt niet altijd van een leien dakje. Daarom willen we intensiever samenwerken met hogescholen en universiteiten om vroeg genoeg ingenieurs als potentiële medewerkers te detecteren. Maar we denken ook aan een internationaal programma waardoor we de ingenieurs van onze partners eveneens in ons land laten werken’, besluit CEO Stéphane Van hoof.

www.vistalink.eu

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina