Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het beursgebouw van de Beierse stad München wordt van 19 tot en met 22 juni 2018 opnieuw ingepalmd door het tweejaarlijkse Automatica.

Hier zie je de nieuwste trends in robotica en automatisering. Automatica is inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste robotbeurzen ter wereld.

Organisator Messe München heeft met Automatica in het Duitse beurslandschap een bijzondere plaats veroverd, want hoewel er voor de automatiseerder genoeg evenementen zijn, is Automatica de enige beurs met een sterke focus op robotica, machine vision en handling. De beurs is dankzij een grote vertegenwoordiging van de automobielindustrie bekend geworden om haar grote robotica-aanbod. 

De cijfers van Automatica – met een eerste editie in 2004 – zijn indrukwekkend. Zo waren er in 2014 bijna 34.500 bezoekers, afkomstig uit meer dan honderd landen. Er waren toen 724 deelnemers uit 42 landen en de beursoppervlakte bedroeg 55.000 vierkante meter. In 2016 steeg het aantal exposanten naar 839 en vergrootte de beurs naar 66.000 vierkante meter.  Qua bezoekersaantal werd een nieuwe record gebroken: meer dan 45.000 mensen bezochten de beurs, een stijging met 30 procent! 

De Duitsers spelen het slim en alterneren hun beurs met de eveneens tweejaarlijkse robotbeurs iREX in Japan. Die beurs in Tokyo is met meer dan 100.000 bezoekers marktleider wat betreft robotics-aanbod en de volgende iREX-editie wordt gehouden in november-december 2019.

Tijdens Automatica 2018 zijn er tal van events zoals  het IT2Industry Forum, het Automobiel Productie Congres, de ISR Robotics Conferentie en de OPC Day Europe. Heel wat fabrikanten stellen in primeur hun nieuwste ontwikkelingen voor op robotics-gebied. 

Robots duiken op in alle productiesectoren. Ze vormen de kern van de vierde industriële revolutie. Er is in de sector een enorme drive naar innovatie. De visie van Automatica is aan de bezoekers laten zien dat je door automatisatie goedkoper, sneller en aan een hogere kwaliteit kan produceren. 

www.automatica-munich.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina