Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De almaar groeiende files en een tekort aan ingenieurs hebben een grote impact op het bedrijfsleven in België. Een ex-toeleverancier van Ford Genk en een KMO uit Kruishoutem bundelen daarom hun krachten.

Afmech uit Genk en ABC uit Kruishoutem zoeken een oplossing zoeken om hun bedrijfsactiviteiten te verbeteren. 

Daar ABC en Afmech in een complementaire markt zitten en toch totaal verschillend zijn, zien beide partijen een professionele samenwerking wel zitten. 

Afmech zoekt nieuwe (Vlaamse) markten, ABC heeft een logistiek probleem met klanten die ten oosten van de Belgische verkeersbottleneck, nl. de as Brussel-Antwerpen, liggen. Eerste fase in deze samenwerking is het delen van het filiaal van Afmech in Genk. Zo kan ABC de klanten voorbij de as beter en sneller helpen, dit door in eerste instantie een inlever- en afhaalpunt te installeren bij Afmech Genk. 

‘Hopelijk kunnen we in een verdere fase Limburgse ingenieurs overtuigen om herstellingen te komen uitvoeren in het Limburgse filiaal en zo de meerwaardecreatie korter bij onze klant uitvoeren’, zegt Steven Teirlinck, CCO bij ABC Industrial Parts. ‘Het structurele tekort aan ingenieurs is uiteraard voor beide bedrijven een groot probleem’, vult Louis Paredis namens de Afmech groep aan. Verre woon- en werkverplaatsingen willen mensen niet doen door het grote fileleed in België. 

Zowat alle productieprocessen combineren elektronica met hydraulica, pneumatica, en mechanica. En door de steeds maar snellere generatiewisselingen van technologie niveaus in de automatische industriële productieprocessen kunnen ABC en Afmech samen op korte termijn een uniek en geïntegreerd servicepakket aanbieden: van design, levering, en efficiëntieverbetering tot herstelling, overhaul, en upgrading; van individuele component tot gedeeltelijke of volledige productie-installaties. 

AFMECH - Uw partner voor technische oplossingen: Met verschillende vestigingen in Europa kan Afmech een compleet gamma van pneumatica, hydraulica, en mechanica leveren. Wij zijn actief in de automobielbranche, in de staal-, papier- en cementindustrie tot in de lucht- en ruimtevaartsector. Door aanwezigheid op de Europese markten en een unieke diepgang van professionele ervaring en gespecialiseerde  knowhow is Afmech zeer competitief en biedt dus een veelheid van mogelijkheden aan op maat van Uw behoefte!

ABC Industrial Parts is al meer dan 15 jaar Belgische marktleider in het herstellen en verkopen van industriële elektronica, in het bijzonder de obsolete elektronica. Alle herstellingen gebeuren op componenten-niveau, daardoor kan ABC merkonafhankelijke herstellingen aanbieden. Heb je een machinestilstand die je zelf niet kan oplossen? Dan sturen wij een van onze service engineers ter plaatse. Wij gaan elke dag voor ons motto ‘We keep your machine running!’

PRAKTISCHE INFO:

ABC - Afmech

Adres:Nieuwpoortlaan 9, 3600 Genk – Industrieterrein Genk Zuid

Openingsuren:maandag tot vrijdag van 08u tot 17u

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina