Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

P&V Elektrotechniek zet fors in op onderwijs. Het bedrijf knoopt nauwe en individuele samenwerkingsverbanden aan met scholen én participeert in tal van initiatieven rond onderwijs. 

Het bedrijf komt tegemoet aan de individuele behoeften van de scholen om de leemte tussen opleiding en arbeidsmarkt te dichten en zo makkelijker technische en engineering vacatures in te vullen.

‘Zowel op het vlak van engineering als op vlak van assembleren is bordenbouw een zeer specifiek vak. In het onderwijs is het luik Bordenbouw slechts een klein onderdeel in de opleidingen. Daar bovenop is de complexiteit en integratie van technieken binnen een laagspanningsbord enorm toegenomen de afgelopen jaren. Deze specifieke kloof tussen opleiding en praktijk dichten we bij  P&V door de secundaire en hoge scholen te verwelkomen op onze Praktijk Campus,’ vertelt Joris Vrancken, CEO bij P&V Elektrotechniek.

Sterke betrokkenheid

P&V engageert zich, spaart moeite noch tijd. ‘We willen de scholen naar een hoger niveau brengen door de leerlingen en studenten de geknipte praktijkervaring te geven. Vandaar dat we een campus in de onderneming hebben gecreëerd. De leerlingen en studenten koppelen theorie aan praktijk onder deskundige begeleiding van het P&V team ,’ zegt Ghislain Hardy, COO bij P&V Elektrotechniek.

‘In functie van de specifieke behoeften van de school ontwikkelen we samen met de school een traject op maat,’ gaat hij verder. ‘We worden regelmatig gecontacteerd door scholen voor een bedrijfsbezoek en stageplaatsen, waar we graag op ingaan. Los daarvan bekijken we de noden van de school op het vlak van expertise in bordenbouw en bepalen samen hoe we dit kunnen invullen. Iedere school heeft andere behoeften en daarom vinden we het belangrijk om een kwaliteitsvolle begeleiding op maat aan te bieden,’ aldus HR Manager Sabrina Wouters.

Praktijk Campus

Scholen zijn vragende partij om de leerlingen en studenten reële projecten te laten ontdekken en te laten werken met modern materiaal. Op de Praktijk Campus kunnen zowel secundaire scholen als hoge scholen terecht. Er lopen reeds verschillende projecten. VTI Beringen, VIIO Tongeren en TISJ Bilzen maken gebruik van de Praktijk Campus in het kader van werkplek leren. Ook PXL en Thomas More vonden de weg naar P&V. Zo ontwikkelde Bernd Mouchaers, R&D Engineer bij P&V voor PXL opdrachten voor het vak ‘Project Energie Technologie’ gebaseerd op effectieve cases van P&V. Hij ondersteunt de docenten tevens bij de tussentijdse en de eindevaluaties.

P&V helpt mee de richting van het hoger onderwijs uit te zetten. Het bedrijf zetelt in verschillende adviesraden waar ze samen met docenten en bedrijfsmensen vorm geven aan de opleidingen van morgen.

Partner in tal van initiatieven rond onderwijs

Daarnaast participeert P&V in tal van initiatieven rond onderwijs zoals First Lego League, het ‘interdisciplinair project’ van Agoria, ‘Limburg Stemt af’ van RTC Limburg. Samen met 54 andere bedrijven zet P&V de schouders onder T2-campus.  T2-campus opent dit najaar de deuren op Thor Park in Genk.

Instroom technische en engineeringsprofielen

‘Dit vergt natuurlijk veel tijd, inspanningen en de nodige creativiteit van het team,’ zegt Joris Vrancken. ‘We streven naar een win-win situatie en hopen met al deze inspanningen niet alleen de scholen naar een hoger niveau te tillen maar tevens onze technische en engineering vacatures sneller en makkelijker  in te vullen,’ gaat hij verder. ‘Na de aanwerving start een intern individueel opleidingstraject van enkele maanden,’ sluit Joris af.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina