Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De speciale ‘Technology Truck’ die in Vlaams-Brabant de technische scholen bezoekt om de leerlingen kennis te laten maken met 'Industrie 4.0' is een groot succes. 

De truck, propvol techniek uit de automatiseringsindustrie, startte in 2016 met een bezoek aan de deelnemende technische scholen in Vlaams-Brabant en zal dit blijven doen tot in 2020. Het project wordt gesponsord door de bedrijven SMC Pneumatics, Siemens, FANUC en SICK, alsook is er een financiële inbreng en begeleiding door het Regionaal Technisch Centrum (RTC) Vlaams-Brabant en het Regionaal Tewerkstellingsfonds voor arbeiders van de Metaalverwerkende nijverheid (RTM) Vlaams-Brabant. 

 

Doel is om techniek-leerlingen te informeren over de nieuwste ontwikkelingen inzake industriële automatisatie en ’The Factory of the Future.' De industrie van de toekomst heeft immers hooggeschoolde technici nodig.

Een technical trainer van SMC geeft opleidingen aan groepjes van tien tot veertien leerlingen. In de truck staat een volledige productielijn opgesteld waarbij alle technologieën aan bod komen: RFID, robotica, I/O-link, elektrische assen, HMI, Profinet, safety, energy saving, sensortechnologie, vision control, frequentieregelaars, hydraulica en pneumatica.

Het programma wordt in samenspraak met de school telkens op maat voor de leerlingen gemaakt. Zo kunnen ze oefenen met duur en up-to-date materiaal dat een school niet kan bekostigen. De leerlingen van de Gemeentelijke Technische en Beroepsschool Merchtem (GTSM) waren alvast enthousiast toen zij in de technologietruck de module Sensoren volgden. Ze werden hierin begeleid door trainer Patrick Gijbels (SMC) en leerkracht Processen Philippe Poedts (GTSM).

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina