Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Jo De Backer, executive director Niko Group met zetels in Antwerpen én Sint-Niklaas, is de nieuwe voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. 

Hij volgde tijdens een officiële overdracht Stéphane Verbeeck, CEO Gands Group op.

Veel lovende woorden voor Stéphane Verbeeck. ‘Stéphane was onze jongste voorzitter ooit’, sprak Luc Luwel. ‘Hij was niet alleen jeugdig, hij bracht ook de jeugd naar onze Kamer. Onder zijn impuls groeide de dienstverlening aan starters van de Kamer als kool. Wij begeleiden vandaag jaarlijks niet minder dan 250 startende ondernemingen. Dát is meer dan eender welke start-upwerking in onze regio.’ Ook woog Stéphane als voorzitter op een heel aantal belangrijke dossiers rond mobiliteit, de haven en citymarketing.

Het was dan ook voor die inhoudelijke inbreng dat de uittredend voorzitter geprezen werd door burgemeester Bart De Wever die voor het laudatio zorgde.

Ook kersvers voorzitter Jo De Backer wil op dezelfde lijn verder gaan. ‘Als u mij vraagt waar ik mijn accenten wil leggen als voorzitter dan is dat in de eerste plaats op het actualiseren van het Routeplan, het plan dat de Kamer samen met adviesbureau Mc Kinsey uittekende om deze regio de komende jaren verder op weg te zetten naar duurzame groei. Ook smart community en citymarketing zijn thema’s die mij na aan het hart liggen.’  

Jo De Backer is 57 en een telg van de derde generatie De Backer’s die Niko Group leidt. Dit familiebedrijf werd in 1919 door de grootvader en grootoom van Jo opgericht. Niko Group is de holding achter onder meer Niko, met zetel in Sint-Niklaas en Fifthplay, met zetel in Antwerpen. De groep is in twaalf Europese landen actief en stelt ongeveer 700 mensen tewerk.

Foto vlnr: Gedelegeerd bestuurder Luc Luwel, nieuwe voorzitter Jo De Backer en Stéphane Verbeeck

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina