Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het provinciaal onderwijs strikte vijf bekende Vlamingen om technische en beroepsopleidingen een cooler imago te bezorgen.

Staf en Mathias Coppens, Herman Verbruggen, Dempsey van de Ketnethelden, Nico Sturm en Jan Van Looveren dagen 10 tot 14 jarigen uit om een creatieve uitdaging aan te gaan en te presenteren op de opendeurdagen.

Gedeputeerde Inga Verhaert stelde het project voor tijdens de DOE-dag in PIVA: 'We hopen zowel de kinderen als hun ouders te overtuigen dat beroeps- en technisch onderwijs heel veel kansen biedt. Het doet deugd om te zien dat bekende Vlamingen hier mee hun schouders onder zetten. Kinderen kijken naar hen op, en als rolmodel zorgen zij zo voor een positief signaal.'

In een trend waar de leerlingenaantallen dalen in beroeps- en technisch onderwijs, bewijst de provincie Antwerpen het tegendeel. De vijf provinciale middelbare scholen: PIVA, PITO Stabroek, PTS Boom, PTS Mechelen en avAnt kunnen dit schooljaar gezamenlijk rekenen op een lichte stijging van hun pupillen en komen uit op iets meer dan 5.000 leerlingen voor meer dan 100 opleidingen in technische en beroepsrichtingen.

Gedeputeerde Inga Verhaert, bevoegd voor Onderwijs: 'Om kinderen nog meer goesting te doen krijgen om te kiezen voor richtingen zoals voeding, toerisme, tuinbouw, techniek, mode, STEM-richtingen… lanceren we een promotiecampagne met rolmodellen. Vijf bekende Vlamingen dagen straffe leerlingen tussen 10 en 14 jaar uit om een creatieve uitdaging aan te gaan en te presenteren op de opendeurdagen van onze vijf provinciale scholen.'

Een technische richting saai? Helemaal niet!

Het schoeisel ontwerpen van de toekomst, een geluidsversterker maken van recuperatiemateriaal, een eetbaar bekend monument, decoratie maken met afval, een toekomstbeeld in een kijkdoos of een unieke Rube Goldberg Machine?  Dit voorjaar dagen vijf BV’s leerlingen uit om deze zes spannende challenges aan te gaan. Straffe leerlingen kunnen de challenge aangaan en stellen hun project voor tijdens de opendeurdag van de school. Die dag dingen de leerlingen mee naar de prijs van de vakjury of de publieksprijs. De winnaar heeft een meet & greet met de BV en gaat naar huis met een leuke prijs.

Benieuwd naar de uitdagingen? Je kan ze hieronder bekijken:

- De uitdaging van Staf en Mathias Coppens voor PITO Stabroek: Ontwerp het schoeisel van de toekomst. Stel je idee voor op de opendeurdag van PITO Stabroek op 6 mei 2018. Je kan het filmpje bekijken op de website van de school: www.pitostabroek.be/uitdaging

- De uitdaging van Herman Verbruggen voor PTS Mechelen: Maak een geluidsversterker met recuperatiemateriaal. Laat je speaker knallen op de opendeurdag van PTS Mechelen op 6 mei 2018. Je kan het filmpje bekijken op de website van de school:
www.pts-boom-mechelen.be/uidaging-mechelen  

- De uitdaging van Jan Van Looveren op PIVA: Maak een bekend monument na met eetbare materialen. De opendeurdag van PIVA vindt plaats op 28 april 2018. Je kan het filmpje bekijken op de website van de school:
www.piva.be/uitdaging

- De uitdaging van Dempsey van de Ketnethelden voor PTS Boom: Knutsel een beeld van de toekomst in een kijkdoos. Neem ons mee naar de toekomst op de opendeurdag van PTS Boom op 6 mei 2018. Je kan het filmpje bekijken op de website van de school: 
www.pts-boom-mechelen.be/uitdagingBoom

- De uitdaging van Nico Sturm voor avAnt campus Jacob Jordaens: Ontwerp een unieke Rube Goldberg Machine. Zet je dominoconstructie in gang op 5 mei 2018 tijdens de opendeurdag. Je kan het filmpje bekijken op de website van de school: www.avantonderwijs.be/uitdaging-jacob-jordaens

- De uitdaging van Nico Sturm voor avAnt campus Rivierenhof: Maak uit afval een unieke decoratie. Toon je knutselkunsten op 5 mei 2018 tijdens de opendeurdag van avAnt. Je kan het filmpje bekijken op de website van de school:
www.avantonderwijs.be/uitdaging-rivierenhof

Ben je tussen 10 en 14 jaar oud? Kies een challenge, schrijf je in en laat je brein alvast borrelen!

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina