Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De Belgen zijn als derde geëindigd in de Challenger Class van de World Solar Challenge in Australië.

Het Punch Powertrain Solar Team van de Leuvense ingenieursstudenten finishte als derde.

Het Nuon Solar Team van de Universiteit van Delft won net als de vorige twee jaar de race.

De World Solar Challenge is een wedstrijd voor zonnewagens door Australië van het noordelijke Darwin naar het zuidelijke Adelaide. In een week moeten de piloten 3.021 kilometer afleggen.

Het Nuon Solar Team van studenten van de TU Delft voltooide met zijn zonnewagen Nuna de drieduizend kilometer lange route in Australië in vier dagen en zes uur.

De Leuvense Solar Team had bij aankomst in Adelaide een achterstand van meer dan twee uur op de Nuna van de Nederlanders en een kleine 20' op de Novum van de University of Michigan. De Tokai Challenger van de Tokai University arriveerde als vierde op een tiental minuten van de Leuvense wagen. De Punch Powertrain Two legde de 3.021 km af tegen een gemiddelde snelheid van 76,2 km/uur.

De Nederlandse zonnewagen haalde tijdens de race topsnelheden van 110 kilometer per uur. De Nuna haalde een gemiddelde snelheid van ruim tachtig kilometer per uur.

De Australische World Solar Challenge wordt al sinds 1987 gehouden. De race is bedoeld om ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie te stimuleren. Het team van de TU Delft heeft in totaal al zeven keer gewonnen.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina