Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

igus hanteert een geheel nieuwe benadering in de aandrijftechniek: de SLTI3 draadspil-unit biedt klanten de hoogste mate aan variatie qua ontwerp voor hun individuele lineaire assen.

Mogelijk gemaakt door 3D-geprinte sledes en aseindsteunen. Dit betekent dat smeermiddelvrije en onderhoudsvrije spindel verstel-units goedkoop en zeer snel geïmplementeerd kunnen worden overeenkomstig de wensen van de klant.

Smeermiddelvrije en onderhoudsvrije lineaire assen van igus vormen nu al de kerncomponenten van vele bewegende toepassingen, zowel in de automobiel-industrie als in verpakkingsmachines. Daarnaast is de compacte drylin SLT-serie, welke beschikt over een aandrijfsysteem met kogellager, lateraal geconfigureerde draadspillen met trapezium of steile schroefdraad en is geschikt voor zowel motor- als handmatige bediening. De drylin SLTI3 draadspil-unit vult nu de serie van dit type aan met een zeer flexibel systeem. Voor dit doel is het aantal componenten significant gereduceerd, zodat de draadspil-unit binnen enkele seconden kan worden geassembleerd. Klantspecifieke slaglengtes zijn ook mogelijk, evenals het gebruik van trapezium of steile schroefdraden, al naar gelang de behoefte. Totaal nieuwe dimensies qua ontwerpvrijheid worden toegezegd door de eerste complete lineaire slede uit de 3D-printer evenals geprinte aseindsteunen, die zijn geproduceerd middels een laser-sinterproces.

Zelfsmerend en geringe slijtage: iglidur I3

Het 3D-printproces is ideaal voor het realiseren van individuele wensen tot in het kleinste detail. De klant ontvangt niet alleen zijn op maat gemaakte spindel verstel-unit binnen de kortst mogelijke tijd, maar kan tevens nieuwe ideeën implementeren ten aanzien van profielen, slaglengtes of bevestigingsopties. Het iglidur I3 materiaal wordt gebruikt in de drylin SLTI3 draadspil-unit, het SLS-materiaal van igus voor "selective laser sintering", waarmee de meest complexe vormen nauwkeurige geproduceerd kunnen worden. Het proces zorgt ook voor componenten met hoge sterkte, doordat steuncontroles niet nodig zijn is er ook geen nabewerking noodzakelijk. Uitgebreide testen uitgevoerd in het 2750 m2 grote igus testlaboratorium, met tegenhangers van verschillende materialen, hebben aangetoond dat iglidur I3 tenminste drie keer slijtvaster is vergeleken met conventionele SLS-materialen, zowel in scharnierende, draaiende als lineaire bewegingen. Met de igus 3D-printservice is een efficiënte productie van enkele stuks of kleine series mogelijk.

www.igus.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina