Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Axis & Stuifmeel heeft al vanaf haar oprichting het topmerk ZAE in haar programma. Deze Duitse specialist produceert overbrengingen voor het topsegment en lanceert een aantal nieuwe uitvoeringen, waaronder haakse tandwielkasten in RVS en speciale tandwielkasten voor servo-aandrijvingen.

ZAE (Hamburg) werd opgericht in 1903 en is met momenteel zo’n 160 medewerkers een van de bekendste Europese specialisten op tandwielkastengebied.

Alle componenten worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd, waarbij een hoge kwaliteit steevast hoog in het vaandel staat. ZAE produceert haakse tandwielkasten, tandwiel/wormwiel reductoren en wormwielsets. Afnemers zijn vooral machinebouwers die de ZAE producten integreren in hun oplossingen. ZAE past voor de behuizing van haar ‘standaard’ tandwielkasten nog steeds voornamelijk gietijzer toe. Een degelijk materiaal dat zowel trilling- als geluiddempend is. Daarnaast is er een programma met volledig RVS-behuizing dat vooral in de foodindustrie populair is. Overigens kan ZAE alle kasten leveren in ‘foodgrade uitvoering’ waartoe de gietijzeren kasten worden voorzien van een speciale beschermlak en worden afgevuld met speciale foodgrade olie. Het programma telt honderden varianten met een keur aan overbrengingsverhouding, uitvoeringen met enkele, dubbele, massieve of holle uitgaande as, etc. Alle motoraansluitingen zijn conform de IEC norm, zodat de kasten universeel toepasbaar zijn.

RVS uitvoeringen

Nieuw in het ZAE-programma zijn haakse tandwielkasten, volledig uitgevoerd in roestvaststaal (RVS) en leverbaar tot bouwmaat 156, waarbij toerentallen aan de uitgaande as mogelijk zijn tot 5.000 omw/min. Ook nieuw zijn de haakse tandwielkasten voor montage van servomotoren. De gietijzeren behuizing, in combinatie met gebalanceerde en optimaal uitgelijnde componenten zorgt daarbij voor minimale trillingen, een rustige loop en een lage geluidsproductie. Optioneel zijn de nieuwe servo-tandwielkasten leverbaar met gereduceerde tandspeling. Het programma telt vier basistypen met overbrengingsverhoudingen (enkelvoudige trap) van i=5 tot i=40. Het maximum toerental aan de ingaande as bedraagt 4000 tot 5000 omw/min (afhankelijk van de bouwgrootte). Alle tandwielkasten zijn voorzien van synthetische levensduursmering en kunnen ook worden gevuld met foodgrade olie.

Expresse-service

Naast de standaard oplossingen kan men bij ZAE ook terecht voor specials. De normale leveringstijd bedraagt acht tot tien weken, maar moet het sneller, dan heeft ZAE een expresse-service, waarbij tandwielkasten binnen 3 werkdagen geleverd kunnen worden. Hiervoor beschikt ZAE over een aparte lijn naast de reguliere productielijn. Omdat ZAE haar totale archief inmiddels heeft gedigitaliseerd, kan men onmiddellijk opzoeken wat er per klant ooit is geleverd. Handig voor herhalingsorders en in gevallen waarin de tandwielkast met spoed vervangen moet worden. Alle productiegegevens haalt ZAE nu direct uit haar computersysteem.

www.axis.stuifmeel.nl

Foto: De nieuwe haakse tandwielkast voor servo-toepassingen van ZAE.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina