Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Egemin, dochteronderneming van Dematic, heeft in Frankrijk een tweede bestelling ontvangen voor een AutoStore-systeem bij het bedrijf 4murs.

Deze nieuwe opdracht is de vijfde AutoStore-bestelling (2 in België, 2 in Frankrijk en 1 in Nederland) voor Egemin, dat hiermee bevestigt als een echte specialist in de AutoStore-technologie.

Het logistieke distributiecentrum van 4murs is gevestigd in Marly in het department Moselle, vlak bij Metz. Het is de Franse nummer 1 voor de distributie van behangpapier, verf, gordijnen, textiel en verwante producten via een netwerk van 120 winkels in Frankrijk.

De onderneming wil de lancering van haar nieuw LIFESTYLE-concept versnellen via de verkoop van decoratieartikelen in haar winkels. Deze nieuwe activiteit vereist "item picking", en het door Egemin Automation voorgestelde AutoStore-systeem bood duidelijk de beste oplossing voor de order fulfillment processen van 4murs.

‘We hebben een technologische vergelijking gemaakt om item picking in een beperkte ruimte toe te passen (vrije hoogte in het gebouw: 6,5 m). We wilden ons huidige personeelsniveau niet verminderen, maar wel de logistieke flows optimaliseren en de activiteiten van onze 120 winkels centraliseren. We konden deze takenoptimalisering enkel doorvoeren door het gebruik van een hoogwaardige en flexibele supply chain-oplossing zoals AutoStore. De open en resultaatgerichte aanpak van Egemin SAS heeft onze keuze nog meer versterkt’, verduidelijkt 4murs.

De AutoStore-oplossing die Egemin zal implementeren, bestaat uit een platform met dertien niveaus (nodige ruimte: 700 m²) en kan tot 23.000 bakken opslaan. Tien robots en twee ‘goods-to-person’ werkstations voor het opnemen, aanvullen en inventariseren vervolledigen het systeem. ‘We hebben de oplossing speciaal ontworpen om de groei van 4murs mee te ondersteunen. Het systeem zal meegroeien met de lanceringsactiviteiten voor decoratieartikelen in de winkels’, zegt Cyril Taiclet, Sales Engineer bij Egemin SAS in Frankrijk.

‘In het begin zal het platform 10.000 bakken bevatten, en de klant zal nieuwe bakken, nieuwe robots en nieuwe werkstations kunnen toevoegen in functie van zijn commerciële behoeften. Er is al een uitbreiding van het systeem voorzien binnen het gebouw, zonder enige onderbreking van de productie voor de klant.’ Het systeem moet operationeel zijn in januari 2018.

Dematic Egemin is een toonaangevende leverancier in geïntegreerde automatiseringstechnologie, software en services voor de optimalisering van supply chains. Dematic telt meer dan 6.000 logistieke professionals die klanten wereldwijd bedienen en telt engineering centers en productievestigingen over de hele wereld. Dematic, Egemin en Retrotech werken nu samen onder het dak van de KION Group en hebben samen meer dan 6.000 geïntegreerde systemen geïmplementeerd voor een zeer groot klantenbestand met kleine, middelgrote en grote bedrijven die actief zijn in een groot aantal marktsectoren.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina