Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

NORD Drivesystems stelt twee nieuwe tandwielkasten voor met nominale draaimomenten van 15 en 20 kNm.

De nieuwe industriële tandwielkasten vergroten aanzienlijk de mogelijkheden om zelf toepassingsspecifieke aandrijvingen tot 20.000 Nm te configureren. Dat kan onder meer dankzij de dubbele tandwielkast en de ‘swing’-motorbasis.

Met deze nieuwste toevoegingen aan het NORD Drivesystems gamma bestaat de serie nu uit 11 reductorgroottes die uitgangskoppels leveren tot 250 kNm.

De industriële tandwielkasten van NORD geven bijzonder veel verschillende configuratiemogelijkheden voor applicatiespecifieke aandrijfoplossingen. Het modulaire NORD assortiment omvat dual-gear opstellingen, hulpaandrijvingen, remmen, koppelingen, terugloopblokkeringen, swing bases en – een gloednieuwe functie – geëextrudeerde flenzen.

Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor het afdichten, naast de oplossingen voor monitoring en temperatuursbeheer. De tandwielkasten kunnen gemonteerd worden op alle zes de kanten. De overbrengingsverhoudingen kunnen geconfigureerd worden in kleine stapjes tussen 5,54:1 tot 30.000: 1 – dit met twee, drie of vier overbrengingstrappen en met een extra primaire transmissietrap indien nodig.

Alle NORD tandwielkasten worden standaard in de eendelige UNICASE behuizing gemaakt. Dit zorgt voor een uitstekende duurzaamheid, een zeer hoge vermogensdichtheid, compacte afmetingen en een hoge overbelastingscapaciteit. NORD configureert complete aandrijfsystemen door het combineren van tandwielkasten met motoren en aandrijfelektronica zodat deze ingezet kunnen worden voor veeleisende toepassingen in transportsystemen, pompen en roerwerken. De typische toepassingsgebieden voor deze toestellen zijn onder andere bulkverwerking, de cementindustrie, staalindustrie, proces engineering, houtbewerking, suikerverwerking en afvalwaterbeheer.

info@nord-nl.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina