Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Motion plastic specialist igus heeft een nieuwe chainflex middenspanningskabel ontwikkeld, CFCRANE.PUR, voor zeer lange rijwegen, bijvoorbeeld in kraaninstallaties.

Motorkabels uit deze serie zijn, o.a. uiterst flexibel en UV- en oliebestendig. Voor montage achteraf, of voor speciale projecten, biedt igus de nieuwe kabelserie uit voorraad aan.

In de kraan- en materiaal-handling sector, worden installaties steeds groter en worden deze ook steeds dynamischer ingezet, 24-uur per dag, 7 dagen per week. Dit betekent, naast de alsmaar groeiende vraag naar energie, dat de eisen die worden gesteld aan de gebruikte componenten, die steeds zwaardere lasten moeten kunnen dragen, gedurende 365 dagen per jaar, toenemen.

Voor dit soort projecten, heeft igus de CFCRANE.PUR kabels ontwikkeld, om rol-kabelrupsen met geringe slijtage en laag geluidsniveau te complementeren. Deze zijn in het bijzonder geschikt voor lange rijwegen tot wel 1.000 meter. De nieuwe CFCRANE.PUR middenspanningskabel voor spanningen van 6/10 kV kan voor binnen- en buitentoepassingen worden gebruikt, dankzij de speciale geleiderstructuur en de combinatie van de gebruikte materialen. De nieuwe CFCRANE.PUR heeft een diameter die tot wel 20% kleiner is dan die van conventionele motorkabels.

Speciale kabel met 36 maanden garantie, uit voorraad leverbaar

De kabels uit deze nieuwe series zijn ontwikkeld voor buigradii van 10xd, indien toegepast in kabelrupsen De duurzaamheid is getest in het igus testlaboratorium en is door igus gegarandeerd, net als voor alle 1.244 andere chainflex kabels die uit voorraad leverbaar zijn, gedurende een levensduur van 36 maanden.

'Wanneer klanten dringend kabels nodig hebben voor het vervangen van bestaande systemen, hoeven ze niet lang te wachten', legt Rainer Rössel uit, hoofd van de chainflex kabeldivisie bij igus. 'Omdat de nieuwe kabel direct uit voorraad besteld kan worden en in de kortst mogelijke tijd wordt geleverd.' Dit is ook interessant voor speciale projecten, welke igus implementeert door middel van haar project engineering team. Wanneer bijvoorbeeld nieuwe installaties worden uitgerust met energietoevoersystemen, in de bulk handling of de offshore sector, dan assisteren de igus experts al direct vanaf de planningsfase. Omdat igus kabelrupsen en kabels produceert en deze uit één hand levert, kunnen klanten altijd vertrouwen op betrouwbare en installatie-klare oplossingen.

www.igus.be

Foto: De nieuwe CFCRANE.PUR is geschikt voor rijwegen tot 1.000 meter. 


 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina