Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Yokogawa introduceert release 4 van de SMARTDAC+® GX serie papierloze recorders voor paneelmontage, de GP serie portable papierloze recorders en GM serie data-acquisitiesysteem.

Met deze nieuwste release worden nieuwe modules geboden waarmee het aantal toepassingsmogelijkheden van de SMARTDAC+ systemen verder uitbreidt en het gebruiksgemak verbetert.

Tot de nieuwe functies behoren sampling-intervallen van slechts 1 milliseconde en de besturing en monitoring van max. 20 loops. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van klanten om gedetailleerde gegevens uit evaluatietests te kunnen verzamelen en analyseren. Daar de modulen de aanschaf van extra apparatuur overbodig maken, zorgen ze voor een verlaging van de introductiekosten van besturingstoepassingen.

De functionele uitbreidingen die met release 4 een feit zijn, omvatten de volgende features.

1. Hi-speed analoge ingangsmodule voor hi-speed sampling

Ter verbetering van de veiligheid van elektrische apparatuur, zoals oplaadbare batterijen die overal in worden ingezet, moeten evaluatietests worden uitgevoerd. Hiermee kunnen gedetailleerde prestatiegegevens worden verzameld en geanalyseerd. Sampling-intervallen van slechts 1 milliseconde zijn daarbij gewenst. Dit vereist meestal kostbare, hoogwaardige meetapparatuur. Wanneer de nieuwe hi-speed analoge ingangsmodule wordt gemonteerd, kan een SMARTDAC+ systeem iedere milliseconde gegevens meten. Dergelijke sampling-intervallen zijn onder meer vereist bij meeting van de transiënt stroom in oplaadbare batterijen en trillingen in turbines in energiecentrales. Verder is een dubbele intervalfunctie toegevoegd zodat de SMARTDAC+ efficiënt en gelijktijdig data kan verzamelen van langzaam veranderende signalen (bijv. temperatuur) en snel veranderende signalen (bijv. druk en vibratie).

2. PID-besturingsmodule

In toepassingen waarin zowel besturing- als gegevensregistratie vereist zijn, bijvoorbeeld de besturing van de temperatuur van een industriële oven of een doseringsproces van een waterzuiveringsinstallatie, is het belangrijk dat systemen zonder veel engineering snel en eenvoudig te introduceren zijn. Om temperatuur, stroomsnelheid en druk te besturen waren voor iedere regelkring een recorder en een controller of een maatwerkoplossing nodig. Met de nieuwe PID-besturingsmodule kan de SMARTDAC+ max. 20 loops besturen en bewaken.

De GX- en GP-serie recorders zijn daarbij voorzien van een intuïtief touch panel als gebruikersinterface en schermen voor bewaking en bediening van temperatuur en stroomsnelheid. Daarnaast biedt de standaard-webfunctionaliteit de mogelijkheid voor remote-bewaking en -besturing via een webbrowser.

3. Vierdraads RTD/weerstandsmodule voor nauwkeurige temperatuurmeting

Temperatuursensoren fungeren op basis van het meetprincipe dat de elektrische weerstand van een metaal afhankelijk is van veranderingen in de temperatuur. Hoewel er in het veld veelvuldig gebruik wordt gemaakt van 3-draads RTD's, wordt door onderzoeksinstellingen en producenten van bijvoorbeeld airco-apparatuur een nauwkeurigheid verlangd die alleen 4-draads RTD's bieden. Met de nieuwe 4-draads RTD/weerstandsmodule komt Yokogawa aan deze vraag tegemoet.

Typerende toepassingen van de vernieuwde series zijn het verzamelen, presenteren en vastleggen van procesgegevens, zoals temperatuur, spanning, stroom, stroomsnelheid en druk. Met de release 4 richt Yokogawa zich op verschillende markten. De GX-serie leent zich bij uitstek voor toepassing in productieomgevingen in de ijzer- en staal-, petrochemische, chemicaliën-, papier-, voedingsmiddelen-, farmaceutische en elektronica-industrie alsook voor water- en afvalwaterbehandelingsinstallaties. De GP-serie is speciaal bedoeld voor de ontwikkeling van huishoudelijke apparatuur, auto's, halfgeleiders en energie-gerelateerde technologieën alsook voor universiteiten en researchinstellingen. De GM-serie leent zich voor al deze marktsegmenten en toepassingsgebieden.

TOETREDING WBCSD

Yokogawa is toegetreden tot het World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). Met de toetreding is Yokogawa in staat om de duurzaamheidsinspanningen te versnellen en zo bij te dragen aan de doelstellingen van de Verenigde Naties op het gebied van duurzame ontwikkeling.

WBCSD is een organisatie van CEO’s van bijna 200 wereldwijde bedrijven die een positieve impact op het bedrijfsleven, het milieu en de maatschappij willen hebben door duurzame praktijkinitiatieven te stimuleren. Daarmee wil de organisatie de overgang naar een duurzame wereld versnellen en het succes van de aangesloten bedrijven op lange termijn garanderen.

Yokogawa neemt deel aan de WBCSD omdat het beseft dat er iets aan de huidige milieuvraagstukken moet worden gedaan. Door mee te werken aan de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen en door het introduceren van praktijkinitiatieven zoals recycling, kan worden bijgedragen aan een duurzamer wereld voor iedereen. Yokogawa verwacht dat het WBCSD-lidmaatschap ook beter zicht geeft op wereldwijde marktontwikkelingen en het bedrijf in staat stelt om tools en andere oplossingen te ontwikkelen waarmee bedrijven hun duurzaamheid kunnen verbeteren.

Takashi Nishijima, President en CEO van Yokogawa verklaarde: 'Wij zijn er trots op om lid te worden van WBCSD en samen te werken aan een duurzame samenleving. De toetreding tot de organisatie betekent een belangrijke stap voorwaarts. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor milieuvraagstukken serieus en willen graag bijdragen aan een betere wereld door onze expertise en vaardigheden in te zetten bij de samenwerking met andere WBCSD-leden.'

GLOBAL CUSTOMER VALUE LEADERSHIP AWARD

Yokogawa heeft de Global Customer Value Leadership Award van Frost & Sullivan ontvangen in de categorie Automatiseringsoplossingen en -diensten. De prijs is een bevestiging voor de manier waarop Yokogawa de samenwerking met klanten invult. Het bieden van hoogwaardige oplossingen met een hoge ROI (return on investment) staat daarbij centraal.

De Best Practice Awards van Frost & Sullivan worden toegekend aan bedrijven die zich onderscheiden in technologische innovatie en strategische product- en dienstontwikkeling voor regionale en wereldwijde markten. Voor elk van deze prijzen voeren Frost & Sullivan-analisten op verschillende terreinen interviews, data-analyse en onderzoek uit. Voor de Global Customer Value Leadership Award beoordeelt Frost & Sullivan bedrijven op verschillende factoren die bepalend zijn voor de impact voor klanten en de business.

www.yokogawa.com/eu

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina