Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Smet Jet nv, expert in industriële en chemische reiniging, heeft zijn resultaten van 2016 gepubliceerd. Daar waar er de voorbije jaren nog een negatief resultaat was, is het duidelijk dat Smet Jet de kentering definitief heeft ingezet.

Het voorbije jaar werd afgesloten met een winst vóór belasting van 401.728,06 euro (tegenover een verlies van 1.448.071,32 euro in vorig boekjaar). De omzet voor 2016 werd afgesloten op 15.574.148,33 euro.

Door dit positieve resultaat bedroeg de rentabiliteit van het afgelopen boekjaar 42,90 procent. Het optrekken van de efficiëntie van uitvoering en de voortdurende focus op de beheersing van de kosten heeft in grote mate bijgedragen aan het mooie parcours dat Smet Jet in 2016 heeft afgelegd. Hierdoor kunnen de liquiditeitsproblemen uit het verleden worden aangepakt en verwacht men vanaf de tweede helft van het jaar geleidelijk aan op een meer correcte manier te kunnen voldoen aan de verplichtingen tegenover derden.

Het eerste kwartaal van 2017 zet alvast de positieve trend van 2016 in versterkte mate verder. Het ambitieuze omzetdoel voor 2017 wordt in dit eerste kwartaal al ruimschoots overtroffen met een bruto marge die eveneens boven budget zit. Zowel bij bestaande klanten als bij een aantal nieuwe, grote accounts werd er extra werk gerealiseerd wat Smet Jet in een ideale positie brengt om dit jaar nog een aantal grote investeringen te doen in innovatie en automatisering. Van de 10 grootste klanten zijn er momenteel al 7 waarvan het contract met minimum 3 jaar werd verlengd, dus ook op de middellange termijn zijn de resultaten grotendeels verzekerd.

Voor dit jaar zal Smet Jet zich richten op drie grote actiedomeinen: het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn, het verhogen van de betrokkenheid van werknemers en het realiseren van een rendabele groei. ‘Ook dit jaar zal er een grote focus blijven op de beheersing van kosten, maar tegelijkertijd wordt er heel actief gewerkt aan een versterkte aanwezigheid op de markt. De resultaten tot dusver zijn dan ook ronduit schitterend te noemen’, besluit Managing Director Filip Herremans, ‘dit is vooral te danken aan onze enthousiaste en sterk gemotiveerde arbeiders en bedienden.’

Het Belgische familiebedrijf Smet Jet nv uit Oevel is reeds veertig jaar actief op de markt van de industriële en chemische reiniging, slibontwatering en geautomatiseerde projecten. De kernwaarden van het bedrijf zijn veiligheidsbewustzijn, eerlijkheid, vertrouwen, klantgerichtheid, expertise en enthousiasme. Smet Jet heeft in België vestigingen in Oevel, Oostende, Sint-Gillis-Waas, Flémalle en Courcelles. Het bedrijf heeft een dochteronderneming in Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië, en voert voor klanten wereldwijd opdrachten uit.

www.smetjet.be

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina