Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Voor een publiek van bijna duizend aanwezigen ontvingen Ann Van Look en Maxine Frimpong van BASF Antwerpen de award voor meest verdienstelijke Maintenance Managers van het Jaar 2017.

Het is de eerste keer dat een vrouwelijk duo deze prijs in ontvangst mag nemen.

De andere finalisten van deze 20ste (jubileum)editie waren Stéphanie Hammer van Elia, Danielle Lammens van Exmar en Samira Ben Ali van Stella Lanolines.

Met de 20ste editie van de Maintenance Manager van het Jaar heeft BEMAS, the Belgian Maintenance Association, de aandacht gevestigd op de verwezenlijkingen van vrouwelijke verantwoordelijken in technisch onderhoud en asset management. Daarnaast was het jubileum ook een gelegenheid om groots uit te pakken, met een boeiende blik achter de schermen van de finalisten, maar ook het nodige entertainment, door Bert Kruismans, beatboxer Scale, topchef Sofie Dumont, beste sommelier van België Joery De Lille en live muziek door The Maintainers-band.

Tijdens de uitreikingsceremonie in Auditorium 2000 van Brussels Expo ontvingen Ann Van Look en Maxine Frimpong de award uit handen van juryvoorzitter Herman Aerts (winnaar MMY 2006). Hij vatte de mening van de vakjury samen: ‘Tot onze tevredenheid hebben we kunnen vaststellen dat er in alle bedrijven een sterke visie op onderhoud aanwezig is en dat vele goede praktijken worden toegepast. Maar er kan natuurlijk maar één winnaar zijn. Bij BASF konden wij zien dat de strategie wat betreft Health, Safety, Environment en Quality (veiligheid, gezondheid, milieu, kwaliteit ) op een zeer hoog niveau geïmplementeerd zijn, zoals we ook konden verwachten van een Seveso-bedrijf. Ook op gebied van Asset Management behoren ze tot de top in de industrie. Gecombineerd met een goede focus op preventief, predictief en proactief onderhoud en derhalve ook zo weinig mogelijk correctief onderhoud, leverde dit volgens de jury een hoogste score en een terechte winnaar op.’

De overwinning van het duo bewijst dus nog maar eens het toenemende belang van Asset Management in het strategisch beheer en behoud van installaties voor maximale productiviteit. Maxine Frimpong is Master in Bio-Science Engineering en sinds 2011 Asset Manager Mechanical IB/PIB/FA en Butadiene installatie. Haar collega Ann Van Look is Industrieel Ingenieur Bouwkunde en werkt sinds 1992 bij BASF Antwerpen. Sinds 2014 is ze Maintenance Manager van 5 zuurbedrijven en het Ammoniakbedrijf.

Ann en Maxine omschreven hun motivatie om deel te nemen als volgt: ‘Wij namen samen deel aan de wedstrijd omdat BASF een voorbeeld kan zijn voor andere organisaties op gebied van organisatie, positionering en structuur. Daarnaast is er bij ons veel aandacht voor diversiteit en zijn er veel mogelijkheden om expertise op te bouwen en te delen en als individu te groeien.’

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina