Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

YASKAWA staat met 40 jaar robotica ervaring op de vakbeurs Vision, Robotics & Motion in Veldhoven (Eindhoven).

In 1977 is Yaskawa op de markt gekomen met de eerste volledig elektrisch aangedreven robot, de Motoman L10. In de 40 jaar die daarop gevolgd zijn heeft Yaskawa vele baanbrekende innovaties ontwikkeld en in de markt gebracht.

Enkele interessante voorbeelden zijn de unieke multi-robotbesturing, de eerste lasrobot voorzien van holle handas voor mediadoorvoer, de ‘humanoïde’ dubbelarmige industriële robot en de eerste 7-assige las- en handlingsrobots.

Ook in 2017 zijn er weer enkele interessante nieuwe ontwikkelingen bij Yaskawa, bijvoorbeeld de nieuwe GP-serie, een reeks (handling) robots welke compact en ‘cleanline’ gebouwd zijn, en leverbaar zijn in hoge IP klasse en ook food grade uitvoering voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie. De GP robots zijn voorzien van de nieuwe YRC1000 controller, die hogere bewegingssnelheden mogelijk maakt en “Industrie 4.0” is voorbereid, onder andere door de mogelijkheid voor directe aansturing vanuit een PLC via MotoLogix. Tijdens de Vision, Robotics & Motion beurs zal de GP8 robot te zien zijn in combinatie met de innovatieve 3D vision technologie van Delft Robotics.

Met gebruik van kunstmatige intelligentie wordt deep learning toegepast om de robot om te laten gaan met objecten die variëren van vorm of waarvan de vorm helemaal onbekend is. Hiermee wordt de ideale combinatie gecreëerd van de flexibiliteit en precisie van een robotarm en de veelzijdige detectie mogelijkheden van de vision technologie. Dit systeem is uitermate geschikt voor order picking, hetgeen vorig jaar werd bewezen toen Delft Robotics met een Yaskawa robot de Amazon Picking Challenge won.

Op stand 134 bij Vision, Robotics & Motion zal een demo opstelling te zien zijn van een GP robot die dankzij de bijzonder intelligente vision technologie van Delft Robotics de uitdaging aankan van het oppakken en verplaatsen van “onbekende doosjes”. Kom en ervaar hoe 40 jaar ervaring met het bouwen van innovatieve robots samen met de nieuwste vorm van kunstmatige intelligentie kan komen tot een verbluffend resultaat.

Verder zal ook de Drives, Motion en Controls divisie van Yaskawa op de beurs aanwezig zijn met een demo opstelling waarin de nieuwste servo en besturingstechnieken te zien zullen zijn.

Yaskawa is op Vision, Robotics & Motion te vinden op stand 134 van 14 – 15 juni in NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven.

www.vision-robotics.nl

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina