Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De Zweedse machinebouwer Atlas Copco  brengt de hoofdzetel van de Rental Divisie van Houston, USA naar België.

De nieuwe site in Boom wordt het verhuurcentrum voor de wereldwijde verhuur van oplossingen voor olievrije perslucht, stikstof en stroomvoorziening.

Vanuit Atlas Copco Rental vertrekken machines naar meer dan 160 industriesectoren binnen en buiten Europa.

Atlas Copco Rental Europe verhuist van Rumst naar een nieuwe site in Boom omdat het huidige gebouw te klein geworden is door de groeiende verhuuractiviteiten. Op vijf jaar tijd groeide Rental Europe uit tot grootste entiteit binnen de Rental divisie, een divisie die nu tien jaar bestaat. Dat is meteen de reden waarom het wereldhoofdkwartier van die divisie van Houston naar Belgie komt. ‘Boom heeft een strategische geografische ligging, centraal in Europa, en geniet van de aanwezigheid van een goed wegen- en digitaal net’, aldus General Manager Atlas Copco Rental Europe Stefaan Vertriest. De nieuwe site vertegenwoordigt een investering van 5 miljoen euro. In september 2016 ging de eerste paal de grond in en 260 dagen later was het gebouw klaar. Er werken 80 mensen. Naast de storage area zijn er geluiddempende testcellen. In een cel ook een 1 MW-transformator die compressoren kan doen aanlopen.

Door de verhuis brengt Atlas Copco een tweede hoofdzetel naar België. Wilrijk huisvest de wereldwijde hoofdzetel voor de compressorendivisie en de constructiedivisie. In Wilrijk ontwikkelt en produceert men olievrije en oliegeïnjecteerde compressoren, mobiele luchtcompressoren, turbocompressoren, uitrustingen voor luchtbehandeling en luchtbeheerssystemen.

Die nabijheid is belangrijk voor het samenwerken aan specifieke oplossingen voor de verhuurmarkt, reageert Ray Löfgren, President Atlas Copco Rental Divisie mee. ‘Wij staan erg dicht bij de klant en bezitten heel wat technische expertise om complexe tijdelijke oplossingen te ontwikkelen. Wij geven de feedback van onze klant over hoe machines kunnen worden verbeterd steeds door aan onze fabrieken.’

Typische projecten voor Atlas Copco Rental zijn druktesten van nieuwe pijpleidingen in de petrochemie of het overbruggen van piekmomenten in de maakindustrie. Atlas Copco Rental Europe bezit een jonge vloot met de meest efficiënte machines die zo duurzaam mogelijk omgaan met energie. De divisie telt wereldwijd een duizendtal medewerkers. In Europa en Rusland zijn er een 50-tal verhuurcentra/depots, voorts zijn er nog grotere depots die revisies verzorgen.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina