Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De nieuwe LTF-serie van Banner Engineering werkt met de time-of-flight technologie die zorgt voor een nauwkeurige detectie en meting van afstanden van 0,05 tot 12 meter.

De LTF-serie is de 'best in class' op het vlak van herhalingsnauwkeurigheid en reikwijdte.

Uitgerust met een klasse 2 laserzender met een smalle, ultra zichtbare spot biedt de LTF een eenvoudige uitlijning van de sensor en een hoge functiereserve. Deze sensor die een herhalingsnauwkeurigheid van minder dan 3 mm en een nauwkeurigheid van plus of min 10 mm biedt, kan ook donkere voorwerpen verder dan 7 meter en witte voorwerpen tot 12 meter betrouwbaar detecteren.

Bovendien detecteert de LTF betrouwbaar voorwerpen zelfs vanuit een scherpe hoek, ook bij moeilijke omgevingsomstandigheden en bij fel omgevingslicht tot 40.000 lux. Dat is de echte meerwaarde van deze lasersensor.

De LTF is gebruiksklaar out-of-the-box. In slechts drie stappen kan de sensor worden gemonteerd en uitgelijnd en zijn real-time metingen beginnen. Gebruikers kunnen i.f.v. de applicatie kiezen uit verschillende modi. Geavanceerde metingsmodi en tijdvertragingstimers zijn beschikbaar.

De LFT heeft een groot display bestaande uit twee lijnen. Op de eerste regel wordt de afstand tot het voorwerp weergegeven wat de instelling van de sensor vereenvoudigt. De tweede regel toont de waarde van de analoge uitgang aan. De heldere LED’s zorgen voor een duidelijke statusindicatie van de analoge uitgang, de schakeluitgang en de spanning.

Onafhankelijk van de analoge uitgang beschikt de gebruiker bijkomend over een bipolaire schakeluitgang. Heel binnenkort zijn ook een uitvoering met twee bipolaire schakeluitgangen en een variante met IO-Link verkrijgbaar.

Voor toepassingen in ruwe omgevingen heeft de LTF een duurzame spuitgegoten IP67 behuizing uit zink. Een duidelijk pluspunt tegenover lasersensoren van andere producenten.

De LTF12 is optimaal uitgerust voor afstandsmetingen en positioneeropdrachten in automatische magazijnen, kranen of op AGV’s. Ook niveaumetingen of aanwezigheidscontrole van voorwerpen zij mogelijke toepassingen.

www.multiprox.be/nl/ltf

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina