linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

Dossiers

DOSSIER VEILIGHEID

De machinerichtlijn was een van de eerste richtlijnen volgens de nieuwe aanpak: alleen essentiële  eisen in de wet, met verwijzing naar de Europese geharmoniseerde normen als technische ondersteuning hiervoor. Ze dateert van 1989 en er is sindsdien weinig veranderd. Van 1989 tot op vandaag zijn echter de normen waar deze wet naar verwijst, wel sterk geëvolueerd.

DOSSIER ROBOTICA

België is – volgens de statistieken – reeds jaren een land met een hoge robotpopulatie. Dat komt omdat we verschillende auto-assemblagefabrieken hadden. Nu is de volgende generatie robots op komst en deze mechanische helpers zullen dienst doen als collega bij de KMO om de hoek.

SELECTIEF SOLDEREN INGEKAPSELDE SENSOREN

De productie van sensoren voor de automobielindustrie vraagt om steeds complexere oplossingen. Een nieuwe machine ontwikkeld door IPTE maakt het mogelijk om betrouwbaar en snel PCB’s in het plastic beschermhuis te solderen. Het ready-to-install handlingsysteem van Festo maakt het mogelijk om taktijden van minder dan drie seconden te garanderen, ondanks een bewegende massa van meer dan 60 kg.

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logo213

jofdav.com Michael Frolik Authentic Jersey