Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Van 10 tot 14 juni 2024 presenteert NORD een breed scala aan producten op de ACHEMA in Frankfurt am Main.

De focus ligt op ATEX conforme aandrijfconcepten voor de procesindustrie en de robuuste MAXXDRIVE® industriële reductor voor zwaar gebruik, in het bijzonder voor roerwerk- en mengtoepassingen.

Verdere aandachtspunten op de beurs zijn de nieuwe decentrale NORDAC ON/ON+ frequentieomvormers, de revolutionaire DuoDrive motorreductoren en IE5+ synchroonmotoren, evenals de NORDCON APP met NORDAC ACCES BT.

Geïnteresseerde bezoekers kunnen zich nader laten informeren over NORD's brede scala aan oplossingen op het beursterrein in Frankfurt am Main in hal 8.0, stand B52.

Of het nu in de chemische, farmaceutische of voedingsindustrie is: bedrijven die grondstoffen winnen, transporteren of verwerken, hebben branchespecifieke, innovatieve aandrijfoplossingen nodig. Als systeemaanbieder biedt NORD op elkaar afgestemde aandrijfsystemen, bestaande uit reductor, motor en aandrijfelektronica die zijn afgestemd op de respectievelijke eisen van de klanttoepassing.

ATEX aandrijvingen voor explosieveilige omgevingen

Brandbare gassen en stof in de procesindustrie vormen een ernstig veiligheidsrisico. NORD heeft tientallen jaren ervaring met gas- en stofexplosiebeveiliging en biedt speciaal voor dit toepassingsgebied bijzonder robuuste elektromotoren met vermogens van 0,12 tot 200 kW. De explosieveilige elektromotoren kunnen worden gebruikt in stofatmosferen van categorie 2D of 3D (zones 21 en 22) en in gasatmosferen van categorie 2G of 3G (zones 1 en 2) en zijn goedgekeurd volgens ATEX en HazLoc. De stofbeschermde motoren hebben de ontstekingsbeschermingscategorie ‘Protection by enclosure’ (tD). Afhankelijk van de vereisten zijn de motoren in gasexplosieveilige uitvoering leverbaar in de volgende ontstekingsbeschermingsklassen: verhoogde veiligheid (e), drukvaste omhulling (d/de) en vonkvrije uitvoering.

Industriële reductoren voor toepassingen met hoge koppels

De industriële MAXXDRIVE® reductoren van NORD drijven zware toepassingen aan, zoals roerwerken, mixers en molens in de voedsel- of cosmeticaproductie. De parallelle en haakse reductoren omvatten een toerentalbereik van 5,54:1 tot 400:1, en met een pre-stage zelfs tot 30.000:1. Ze worden gekenmerkt door:

- Hoge uitgaande koppels van 15 tot 282 kNm voor een betrouwbare werking, ook onder extreme omstandigheden
- Torsiestijve UNICASE behuizing voor een langere lagerlevensduur en efficiënte vermogensoverbrenging
- Grote wrijvingsarme rollagers voor extreem hoge radiale en axiale belastbaarheid en een lange levensduur - Zeer nauwkeurige asuitlijning voor gegarandeerd rustige loop.

Voor toepassingen met mixers en roerwerken kunnen de industriële reductoren ook worden uitgerust met een SAFOMI-IEC adapter:

- De adapter is leverbaar voor parallelle reductoren in de bouwgroottes 7 tot 11, met andere woorden voor maximale uitgaande koppels van 25 tot 75 kNm.
- De adapter is compact en eenvoudig van ontwerp en heeft een geïntegreerd olie-expansievat; olietanks en leidingen, evenals de aan lekkage en slijtage onderhevige radiale asafdichting tussen reductor en IEC cilinder zijn dus niet langer nodig.

Decentrale aandrijfelektronica

De NORDAC ON frequentieomvormers maken deel uit van het modulaire systeem van NORD en kunnen optimaal worden gecombineerd met de motoren van de fabrikant.

- NORDAC ON is ontworpen voor toepassingen met asynchroonmotoren,
- NORDAC ON+ is ontworpen voor de combinatie met zeer efficiënte IE5+ synchroonmotoren.

De frequentieomvormers zijn ontworpen voor vermogens van 0,37 tot 3 kW.

Energie-efficiënte IE5+ synchroonmotoren

De IE5+ motorgeneratie van NORD DRIVESYSTEMS garandeert het hoogste niveau van efficiëntie en bedrijfszekerheid, dankzij de IE5+ technologie. De motoren zijn leverbaar als TENV motor met glad oppervlak, als TEFC motor met koelribben en als geïntegreerde DuoDrive motor. Deze laatste combineert een hoog efficiënte IE5+ motor met een eentraps rechte reductor in één behuizing. De IE5+ synchroonmotoren met een motorefficiëntie tot 95% zijn leverbaar in de TEFC versie met een vermogen tot 4,0 kW, in de TENV versie met maximaal 2,2 kW en in de DuoDrive versie met maximaal 3,0 kW vermogen.

Mobiel onderhoud en inbedrijfstelling

Met de NORDCON APP voor mobiel onderhoud en inbedrijfstelling van NORD frequentieomvormers maakt NORD diagnose, analyse, parametrisering en bewaking van de aandrijfsystemen mogelijk via een mobiel eindapparaat voor servicegebruik. De NORDAC ACCESS BT is een Bluetooth stick die direct met de frequentieomvormer wordt gebruikt. Dit zorgt voor comfortabele mobiele toegang tot de aandrijfdata en tegelijkertijd voor toegangscontrole.

NORD presenteert zijn uitgebreide aanbod van oplossingen op de ACHEMA in hal 8.0, stand B52.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina