Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De organisatie van INDUMATION.BE 2024 is klaar om meer dan 10.000 bezoekers te ontvangen en er een topeditie van te maken.

Traditiegetrouw worden ook technische studenten op dit driedaagse event in Kortrijk Xpo uitgenodigd. Zij kunnen deelnemen aan een speciale rondleiding.

Agoria Industrial Automation, de producenten en leveranciers van industriële automatisatie in België, stuurt deze studenten tijdens de nu al legendarische 7de editie van INDUMATION opnieuw op een industriële automatisering ontdekkingstocht met de INDUMATION LEARNING TOUR 2024, een educatieve ontdekkingstocht voor leerlingen uit het TSO, BSO en ASO.

Van 31 Januari tot en met 2 februari 2024 vindt INDUMATION.be plaats, de technologiebeurs voor Industriële Automatisering in de factory, process & infrastructure.

Deze 7de editie zal u terug onderdompelen in nieuwe ontwikkelingen in de industriële automatisatie, dus the place-to-be voor alle toekomstige technici. Tijdens de beurs laten Agoria en zijn leden leerlingen hands-on kennismaken met state-of-the-art productietechnologie die vandaag in de industrie gebruikt wordt. Dit initiatief kadert ook volledig in het BE THE CHANCE-concept van Agoria, waarmee de organisatie jongeren wil inspireren en initiëren in de technologische wereld.

Voor wie?

Groepen van 3 laatstejaarsleerlingen en 1 schoolbegeleider uit het technisch, beroeps- of algemeen secundair onderwijs in België. Dus voor hen die zich willen onderdompelen in de wereld van STEM.

Hoe werkt het?

De leden van Agoria zullen een deel van hun stand op de beurs ter beschikking stellen van de INDUMATION LEARNING TOUR, een educatieve ontdekkingstocht voor technische leerlingen.

  1. Ontdek: elk deelnemend team wordt op een geselecteerde stand gebrieft over zijn specifieke opdracht. Welke stand dat precies is en wat de exacte inhoud van de opdracht omvat, hangt volledig af van het domein waarop de betreffende school focust (b.v. elektriciteit, automatisatie, regeltechniek …). Teams zullen gelinkt worden aan exposanten in de lijn van hun specialisatie.
  2. Do-it: na de briefing mogen de teams onder begeleiding diverse oplossingen voor het gepresenteerde probleem realiseren. Zo kunnen de deelnemers ‘hands-on’ kennismaken met innovatieve en hen vaak nog vrij onbekende automatisatie oplossingen. Er zal ook bij alle deelnemende stands iemand klaar staan voor een demonstratie en zo ook de nodige tekst en uitleg verschaffen.
  3. Leertraject: In de laatste fase van de opdracht zullen de exposanten, die nauwlettend hebben toegekeken hoe de verschillende teams het voorgestelde probleem hebben aangepakt, zelf een oplossing en eventueel alternatieve methodes aanreiken
    Elke deelnemende school keert met een prijs huiswaarts: bij de INDUMATION LEARNING TOUR zijn er enkel winnaars. Iedere deelnemer gaat met een package naar huis. Het gaat hier om zeer waardevolle attenties, zoals een softwarelicentie, handgereedschappen die hij/zij in de les kan gebruiken.

Waar & Wanneer?

Locatie: Kortrijk Xpo.

Tijdstip: 

Op woensdag 31 januari 2024 of vrijdag 2 februari 2024. Aanwezigheid op de beurs is vereist van 10u tot 16u. 

Inschrijven :

U kunt zich inschrijven voor de INDUMATION LEARNING TOUR via de volgende link.  

Vul het formulier meerdere keren in om verschillende groepen in te schrijven.  De dag waarop u aanwezig dient te zijn zal door Agoria bevestigd worden aan de begeleider. 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina