Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De igus chainflex CFSPECIAL.192 hybride-kabel voor vrijdragende rijwegen tot 50 meter.

Machines moeten 24 uur per dag betrouwbaar werken in toepassingsgebieden zoals bijvoorbeeld materiaal handling. Magazijnen worden groter en toenemende masthoogtes stellen hoge eisen aan de kabels.

Om een probleemloze werking te garanderen, zelfs in veeleisende vrijdragende toepassingen, heeft igus de CFSPECIAL.192 hybride-kabel ontwikkeld. Het is de enige kabel op de markt speciaal voor vrijdragende toepassingen in kabelrupsen, geschikt voor de MOVILINK DDI van SEW-EURODRIVE. Een zeer trekvast aramide steunelement in de kabelmantel maakt masthoogtes mogelijk die vijf keer hoger zijn dan die van standaardkabels.

Met 1.354 kabeltypes voor data-, bus- en hybride systemen, besturingssystemen en aandrijvingen, biedt igus een uitgebreid assortiment kabels voor bewegende toepassingen in een grote verscheidenheid aan industrieën. igus heeft de chainflex CFSPECIAL kabelserie ontwikkeld voor toepassingsgebieden met speciale eisen. Nieuw in het assortiment is de CFSPECIAL.192. Het is de eerste chainflex hybride-kabel voor hangende toepassingen, geschikt voor de MOVILINK DDI aandrijftechniek van SEW-EURODRIVE.

'Hybride technologie wordt steeds populairder, dus de vraag naar nieuwe oplossingen met één kabel groeit ook', zegt Rainer Rössel, Head of Business Unit chainflex kabels bij igus. 'Vooral op het gebied van materiaal handling gebruiken veel bedrijven de digitale motorinterface MOVILINK DDI van SEW-EURODRIVE, waarvoor we al verschillende kabels aanbieden. Vrijdragende toepassingen, zoals stapelkranen, waarvan de masten zeer hoog kunnen zijn, stellen echter speciale eisen aan kabels. De CFSPECIAL.192 is onze nieuw ontwikkelde kabeloplossing voor slaghoogtes tot 50 meter.'

Meer dan 4.200 Newton trekkracht

'De uitdaging bij vrijdragende toepassingen is dat je een kabel nodig hebt die geschikt is voor kabelrupsen en genoeg trekkracht kan absorberen zodat hij zelfs bij grote afstanden en slaglengtes niet breekt', legt Christian Strauch, Industry Manager Material Handling bij igus, uit. De kabel moet zijn eigen gewicht dragen - 15 Newton per vierkante millimeter hoofdader volgens de norm. De doorsnede kan worden vergroot, maar dat betekent niet automatisch meer kabellengte omdat ook de wrijvingscoëfficiënt toeneemt.

'Om dit probleem op te lossen, hebben we een zeer trekvast aramide vlechtwerk in de CFSPECIAL.192's verwerkt PUR buitenmantel. Tests in ons eigen laboratorium tonen aan dat de treksterkte 500% hoger is dan die van een standaardkabel voor MOVILINK DDI', zegt Rössel. 'Onze nieuwe kabel bereikt een trekkracht van meer dan 4.200 Newton, waardoor hij ideaal is voor verticale toepassingen, zoals geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen.'

Lagere kosten en gegarandeerde langere levensduur

De nieuwe hybride-kabel van igus verlaagt de kosten voor klanten door de noodzaak van een tweede kabel en tijdrovende kabelversteviging in de kabelrups te elimineren. Tegelijkertijd heeft de oplossing met één kabel minder installatieruimte nodig en vermindert het gewicht dat het systeem moet dragen. Naast lagere kosten profiteren gebruikers van de veel langere kabellevensduur bij vrijdragende toepassingen. Alle kabels van igus worden onderworpen aan talloze tests om de levensduur van elke kabel te berekenen - en de online tool maakt het heel eenvoudig.

'Daarom zijn wij de enige leverancier ter wereld die 36 maanden garantie biedt op al onze chainflex kabels', zegt Rössel. 'Op deze manier profiteren gebruikers van een duurzame oplossing die ook op grote hoogte en over lange afstanden een betrouwbare, probleemloze werking garandeert.'

www.igus.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina