Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Meer dan 300 startups op de HANNOVER MESSE benadrukken hun diversiteit en innovatieve kracht.

Van platforms voor het uitvoeren van penetratietesten en industriële elektrolysesystemen op een schaal van meerdere megawatts tot kwantumcomputers die informatie opslaan, de startups zijn actief in alle sectoren van de industrie.

Startups zijn bronnen van innovatie die nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen ontwikkelen en de uitdagingen van onze tijd helpen oplossen. Hun producten en oplossingen – van blockchain en machine learning tot digital twins en IT/OT-integratie tot e-mobility en groene waterstof – weerspiegelen dit.

De centrale Startup Area in hal 17 van HANNOVER MESSE bestaat uit tentoonstellings- en podiumruimtes voor productpresentaties en een-op-een-ontmoetingen, evenals een scala aan verschillende netwerkvormen.

'We bieden een aantal pakketten aan die voldoen aan de individuele behoeften van deelnemende startups', legt Basilios Triantafillos, Global Director bij HANNOVER MESSE, uit. 'Het ondersteunende programma, met podium- en side-events, draagt bij aan de netwerkmogelijkheden.'

Een aanvulling hierop is de groepstentoonstelling "Young & Innovative Companies" in hal 16, die wordt gesponsord door het Duitse bureau voor economie en exportcontrole.

Bijvoorbeeld:  ai-omatic solutions GmbH exposeert dit jaar voor het eerst op de HANNOVER MESSE. De in Hamburg gevestigde startup toont een digitale onderhoudsassistent die de deskundige kennis van een ingenieur overbrengt naar een AI-systeem met onbeperkte verwerkingscapaciteit, en ongebruikelijk gedrag detecteert voordat het een probleem wordt. Het vertegenwoordigt de eerste werkende en schaalbare oplossing voor het monitoren van machines om betrouwbare en interpreteerbare resultaten te leveren. 'We kijken uit naar de HANNOVER MESSE, omdat we weten dat het goed bezocht zal worden. We hopen potentiële klanten, partners en investeerders te ontmoeten en de aandacht te vestigen op de oplossing van ons bedrijf', reageert Anna Weirauch, Customer Success Manager bij ai-omatic solutions. 'Momenteel bouwen we veelbelovende partnerschappen op met SAP, Siemens, LHIND, Adamos en Telekom. Ons product is gericht op productiebedrijven en machinefabrikanten, bijvoorbeeld in de automotive-, verpakkings-, farmaceutische, voedingsmiddelen- en chemische industrie.'

Solide partners zorgen voor duurzame banden door middel van netwerken

'Het Digital Hub Initiative (de:hub) en zijn 12 digitale hubs verenigen start-ups en mkb-bedrijven via sectorspecifieke programma's waar ze samenwerken aan digitale oplossingen', legt Karolin Hewelt uit, Hub Agency Lead van het Digital Hub Initiative en mede-oprichter van RCKT.

'HANNOVER MESSE brengt potentiële samenwerkingspartners samen en stelt hen in staat innovatieve ideeën uit te wisselen', vervolgt ze. 'Ons matchmaking-format maakt gericht netwerken mogelijk, geeft impulsen voor samenwerking en legt zo de basis voor innovatieve partnerschappen tussen startups en kmo's. We zijn verheugd dat HANNOVER MESSE MESSE biedt hiervoor het uitgangspunt.'

'We zijn erg verheugd om terug te zijn op de HANNOVER MESSE, dit keer in samenwerking met het directoraat-generaal Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf (DG GROW)', aldus Stephane Ouaki, hoofd van de Europese Innovatieraad en het Uitvoerend Agentschap voor het MKB . 'De 20 geselecteerde bedrijven behoren tot de meest veelbelovende en innovatieve van onze portefeuille. De technologieën die ze in het EIC-paviljoen zullen presenteren variëren van digitalisering, kunstmatige intelligentie en automatisering tot duurzame energieconcepten voor maatschappelijke uitdagingen. Deze EIC-pioniers zijn op zoek naar nieuwe zakenpartners om nieuwe markten te betreden en hun activiteiten op te schalen. Mis dus het EIC-paviljoen op de HANNOVER MESSE niet!'

In opdracht van het Ministerie van Milieu, Natuurbehoud en Transport van de deelstaat Noordrijn-Westfalen organiseert het "Kompetenznetzwerk Umweltwirtschaft.NRW" een groepstentoonstelling in de Startup Area met negen jonge bedrijven die zich richten op groene, duurzame technologieën.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina