Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het Agoria Solar Team heeft de Automation Magazine Award 2022 gewonnen.

De prijs werd hen overhandigd op 5 oktober tijdens de 9de editie van Automation Day in ‘Living Tomorrow’ in Vilvoorde.

Leden van het team waren diezelfde dag op Zaventem geland vanuit Zuid-Afrika waar het Agoria Solar Team twee weken geleden met hun zonnewagen de tweede plaats behaalde in de Sasol Solar Challenge. 

Met deze Automation Magazine Award 2022 volgt het Solar Team de eigenaar van Robotland, Luc Van Thillo, hightech designer Jasna Rokegem en wetenschapsjournalist Lieven Scheire op, die in de voorgaande jaren de Automation Magazine Award mee naar huis namen.

De Automation Magazine Award is een jaarlijkse onderscheiding uitgereikt door de beroepsfederatie InduMotion vzw en de redactieraad van het vakblad Automation Magazine aan een persoon, bedrijf, kennisinstelling of organisatie die zich inzet voor techniek en wetenschap in het algemeen, en/of zich verdienstelijk maakt in de sector van de aandrijftechnieken (hydraulisch, pneumatisch, mechanisch en elektrisch) en de industriële automatisering in het bijzonder.

Voor de bouw van de eerste zonnewagen moeten we 17 jaar terug in de tijd, naar een jonge ploeg KU Leuven studenten-ingenieurs die in 2005 met de Umicar One tijdens de World Solar Challenge in Australië op de 10de plaats eindigde. Sindsdien is het alleen maar bergop gegaan met de resultaten. En dit jaar, als kers op de taart, verbeterde het Solar Team met de BluePoint Atlas (inmiddels hun 9de zonnewagen) het wereldrecord ‘meeste aantal kilometers gereden met een zonnewagen in 12 uur tijd.’ 

Uit het juryrapport: ‘Het Agoria Solar Team bestaat uit zo’n dertig personen, zowel burgerlijk ingenieurs, industrieel ingenieurs als handelsingenieurs, die zich belangeloos inzetten bij het ontwerpen, het bouwen en verbeteren van een zonnewagen. Groene energie is cruciaal voor een welvarende toekomst van onze samenleving, en de leden van het Solar Team dragen met hun project een steentje bij in de bewustwording hoe belangrijk  alternatieve energiebronnen zijn. Door de jaren heen is het Solar Team sterker en steeds meer technisch creatief geworden en dat heeft inmiddels geleid tot een aantal podiumplaatsen tijdens de World Solar Challenge en bij andere Solar races. Het motto van het team  ‘Innovate Today, Inspire Tomorrow’ geeft perfect aan dat zij een ambassadeur willen zijn voor groene energie en bewijzen dat Belgische technologie voorop loopt inzake innovatie. Een dergelijk initiatief is heel bijzonder en met deze Award wil de redactieraad van Automation Magazine alle leden van het Solar Team huldigen voor hun inzet bij dit bijzondere project.’

De prijs – een bedrag van 500 euro en een robot-trofee gemaakt van recuperatiemateriaal – werd aan teamleider Pieter April en het Agoria Solar Team overhandigd door InduMotion-voorzitter Hugues Maes. ‘Als beroepsfederatie voor alle bedrijven actief in aandrijftechnieken en industriële automatisering, ondersteunen wij graag projecten die jongeren inspireren om voor een technische loopbaan te kiezen’, aldus Hugues Maes. 

Automation Magazine is in België het grootste en meest gelezen vakblad over aandrijftechnieken en industriële automatisering (robotics). 

Foto: De aanwezige teamleden van het Agoria Solar Team met de Automation Magazine Award: vlnr, teamleider 2022 Pieter April, teamleider 2023 Cedric Verlinden, Jochen Valcke (business relations) en Pauline Vanvuchelen (marketing).

www.automation-magazine.be

www.indumotion.be

www.solarteam.be

virtueel

De leden van InduMotion kregen in kleine groepjes een rondleiding in Living Tomorrow, en maakten kennis met hoe technologie alle facetten van ons leven zal beïnvloeden.  

mvd

Als gastspreker analyseerde financieel journalist Michaël Van Droogenbroeck (vrt) de huidige economische situatie in Europa en de kans op een recessie. InduMotion voorzitter Hugues Maes (foto l.) bedankte alle leden van de beroepsorganisatie voor hun aanwezigheid.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina