Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Adrian Park, Vice President Pre-sales for the EMIA region Hexagon PPM, over digitalisering.

Programma's voor digitale transformatie worden doorgaans bekeken in termen van kostenverlagingen en rendabiliteit.

Maar nu duurzaamheid - als onderdeel van de bredere strekking van prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur (Environmental, Social, and Corporate Governance, ESG) - van cruciaal belang wordt, zullen we moeten beoordelen hoe digitalisering daarbij kan helpen.  

Mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd, heeft industriële digitale transformatie het potentieel om de koolstofuitstoot met 15% te verminderen, een belangrijke stap in de richting van een netto-nul organisatie. Deze resultaten worden (onder andere) bereikt door een groter bewustzijn van de bedrijfsprocessen, de mogelijkheden om de uitstoot te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren.  

Digitalisering in de productie- en procesindustrie biedt drie belangrijke gebieden voor verbetering.

1. Risicobeperking

Menselijke fouten blijven een belangrijke bron van zorg. Bedieningsfouten kunnen een potentieel catastrofale impact hebben op het milieu. Het domino-effect kan ertoe leiden dat kleine fouten snel escaleren tot levensbedreigende rampen.   

Met nauwkeurige gedigitaliseerde fabrieksinformatie en ploegbeheer kunnen veel van de zwaarste problemen worden voorkomen. Nauwkeurige actuele informatie stelt het personeel dat in ploegen werkt, in staat om sneller slimmere beslissingen te nemen, sneller op potentiële problemen te reageren, en inbreuken in te dammen voordat zich een milieu-incident kan voordoen. 

2. Procesverbeteringen

Een belangrijk aspect van digitale transformatie is je ‘connected worker-strategie’. Dit houdt in dat je eerstelijnswerkers in staat stelt om snel en makkelijk toegang te krijgen tot informatie over wat er op de productievloer gebeurt.   

Contextuele informatie stelt werknemers in staat productiever, efficiënter en veiliger te werken. Ze kunnen nauwkeurig prioriteiten toekennen aan hun workload en activiteiten, wachttijden verminderen, en de tijd die verstrijkt en het aantal eerste reparaties verbeteren. Beter geïnformeerde werknemers kunnen operationele risico's sneller opsporen en beperken, zodat zijzelf, de fabriek en de omgeving veilig blijven.  

3. Veiligere, efficiëntere operaties

Gedigitaliseerde operaties bieden operators een realtime overzicht van hun installaties zonder dat ze de locatie fysiek hoeven te bezoeken. Minder bezoeken betekent minder reizen. Dat draagt bij tot een lagere secundaire koolstofuitstoot en beperkt de blootstelling van werknemers aan mogelijke schadelijke of risicovolle industriële omgevingen.   

Dankzij real time toegang op afstand tot de belangrijkste besturingssystemen kan jouw team het gebruik van middelen optimaliseren en kostbare onproductieve wachttijden beperken.  

Vermindering van risico's verbetert duurzaamheid  

Uiteindelijk zal een betere toegang tot systemen en gegevens je bedrijf in staat stellen om veel van zijn strategische doelen te bereiken, waaronder meer duurzaamheid. Digitalisering geeft niet alleen je werknemers meer mogelijkheden, het biedt ook nieuwe mogelijkheden om operationele activiteiten te automatiseren.   

Geautomatiseerde systemen zijn niet alleen sneller dan handmatige processen, maar zijn ook minder foutgevoelig. Hoe meer processen en voorzorgsmaatregelen je kunt implementeren, hoe kleiner het risico op een milieu-inbreuk of arbeidsongeval.  

Door een betere toegang tot gegevens in je hele bedrijf kun je ook processen analyseren en potentiële efficiëntieverbeteringen vaststellen. Je bent in staat om mogelijkheden te identificeren zodat je het energieverbruik en de emissies kunt verminderen, of om geheel nieuwe processen te ontwerpen voor het hergebruik van materialen en energie te vergroten.   

Een gedigitaliseerde werkplek wordt ook gezien als een aantrekkelijkere werkplek voor de nieuwe generatie van "digital native" arbeidskrachten, waardoor werkgevers het beste talent op de markt kunnen aantrekken en behouden.    

Net zoals gegevens de toekomst van je bedrijf zullen bepalen, zal informatie een cruciaal instrument zijn om je te helpen je duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.  

Wilt u meer weten over hoe data visibility en process management software bedrijven kunnen helpen met het opbouwen van een echte duurzame toekomst, lees dan nu onze eBook:  "How Digitalization Drives Sustainable Transformation". 

Over de auteur

Adrian Park is sinds 2007 werkzaam bij Hexagon's PPM divisie en is momenteel Vice President for Pre-sales for the EMIA region. Van 2007 tot 2018 werkte hij in Global Business Development voor Information Management oplossingen. Hij woont in Sandnes, Noorwegen.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina