Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Veel jong volk woensdag op INDUMATION.BE 2017 waar techniekstudenten de wereld van de industriële automatisering leerden kennen.

Organisatoren Agoria en InduMotion nodigden op de eerste beursdag van INDUMATION.BE honderden laatstejaarsstudenten techniek uit het secundair onderwijs uit voor een 'INDUMATION Learning Tour.' Een unieke kans voor de jongeren en hun leraren om de nieuwste technische evoluties te leren kennen. Tijdens deze educatieve ontdekkingstocht maken de leerlingen hands-on kennis met de recentste state-of-the-art productietechnologie.

Elk team kreeg op een vooraf toegewezen stand van een exposant instructies over een specifieke opdracht. De aard van die opdracht was afhankelijk van de interesse die de school had voor een bepaald technologiegebied. De leerlingen moesten vervolgens de opdracht uitvoeren en een oplossing voorstellen. Nadien kregen ze van de betrokken exposanten tekst en uitleg over de opdracht en feedback over mogelijke oplossingen.

Voor Lennert, Lander, Jorgen, Alessandro, Arno, Yannick en Kyle van het GO Atheneum in Oudenaarde was het alvast een geslaagde dag. 'Superinteressant, de dag is omgevlogen. Ons bezoek was veel te kort om alles te kunnen zien', zeggen de jongelui. 'En ook nog bedankt voor de goodiebag die we van Agoria kregen, met snoep en leuke spullen. Ons T-shirt zullen we zeker nog dragen tijdens de labolessen.'

De zesdejaars van de IICT-richting vonden de ontvangst bij WAGO het vriendelijkst. Tafelvoetbal spelen tegen de sensoren van veiligheidsspecialist PILZ en bij SMC een voetbal met de nodige pneumatische kracht in de goal krijgen, waren ludieke spelletjes die hen zullen bijblijven. Een aantal leerlingen popelt om na het afstuderen bij één van de deelnemende INDUMATION-bedrijven aan de slag te gaan als technieker. 'Of ik kan twee jaar blijven zitten en dan terug opnieuw hier op bezoek komen', besluit een grapjas.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina