Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De vierde editie van INDUMATION.BE trok op de eerste beursdag al meer bezoekers dan op de openingsdag van de vorige editie in 2015.

Het tweejaarlijkse INDUMATION.BE heeft opnieuw drie grote hallen van Kortrijk Xpo ingepalmd. In totaal 178 exposanten laten de bezoekers de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van industriële automatisering.

De eerste beursdag, woensdag, was met 2.027 bezoekers uit alle takken van de industrie en 387 studenten meteen een schot in de roos. Meer dan 320 bezoekers namen ook deel aan de diverse expert classes en The Big Innovation Debate.

'Automatisering is een dam tegen te hoge loonkosten. In plaats van een fabriek te delokaliseren, blijft de fabriek in België en kan ze dankzij automatiseringsoplossingen flexibeler inspelen op de vragen van lokale klanten en wordt ze een stuk productiever', aldus Marc Lambotte, CEO van Agoria. Volgens Lambotte moeten we dus niet meteen vrezen dat robots massaal onze jobs gaan inpikken, want automatisering of robotisering kan ook nieuwe jobs opleveren.

'De elf fabrieken die tot nu de titel van 'Fabriek van de Toekomst' van Agoria en Sirris kregen, zijn hiervan het beste bewijs. Door te investeren in automatisering werden deze bedrijven vele malen productiever en kwam er meer vraag naar nieuw personeel. Gemiddeld verhoogden ze hun personeelsbestand de voorbije vijf jaar met 21 procent!', weet Marc Lambotte.

INDUMATION.BE wordt georganiseerd door Invent Media, Agoria en InduMotion en men verwacht tijdens deze beurs zo'n 6.000 bezoekers. 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina