Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Robotbouwer Robojob uit Heist-op-den-Berg staat op het punt om gekocht te worden door de Chinese sectorgenoot Greatoo Intelligent Equipment.

Volgens de nieuwssite www.derijkstebelgen.be willen de Chinezen hiervoor 13,6 miljoen euro betalen. Greatoo is een beursgenoteerde fabrikant van robotsystemen uit de Chinese provincie Guangdong.

Robojob is gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte kleine robots die worden ingezet bij industriële processen. De robotbouwer heeft zijn wortels in de verspaanmarkt.

Robojob wordt geleid door Helmut De Roovere en Luc De Ceuster. Zij zagen een markt in de automatisatie van CNC-machines als antwoord op de hoge loonkost en het moeilijk vinden van CNC-operatoren.

In 2015 haalde Robojob een omzet van 6 miljoen euro, goed voor een operationele cash flow van 1,5 miljoen euro. Robojob zat tot nu in de groep Aluro. Aluro zelf reageert dat de overname nog niet definitief afgerond is.

Aluro Group werd opgericht door Frans De Roovere, die voordien actief was bij aluminiumproducent Sidal in Duffel en Reynaers Aluminium. Zijn zoon Helmut, startte met automatisatieprojecten en in 2007 werd Robojob opgericht.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina