Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Tussen 2016 en 2019 zal het wereldwijde aantal van robots voor thuisgebruik stijgen tot 31 miljoen stuks.

Dat voorspelt de International Federation of Robotics (IFR) in hun jaarlijkse World Robotics Report 2016.

De IFR berekende dat in deze periode de waarde van de particuliere robotmarkt – robots die onder meer worden ingezet als poetshulp, automatische gazonmaaier of voor zwembadreiniging – zal groeien naar zo’n 13 miljard dollar.

‘Robotgebruik in persoonlijke en huishoudelijke toepassingen kent wereldwijd een sterke groei door het ontstaan van enkele massaproducten zoals vloerreinigingsrobots, grasmaairobots en edutainment robots’, aldus IFR-voorzitter Joe Gemma.

‘De volgende generatie robots zal echter nog grotere capaciteiten hebben waardoor een volledig nieuwe wereld van toepassingen zal opengaan.’

In de volgende jaren zullen stofzuig- en poetsrobots het leeuwendeel (96 procent) uitmaken van robots die ingezet worden voor persoonlijk gebruik. Voor entertainment robots verwacht de IFR een groei naar 11 miljoen stuks in de periode 2016-2019. In 2015 ging dit nog om 1,7 miljoen geproduceerde stuks. Speelgoed- en hobbyrobots maken hier 70 procent van de markt uit.

Een sterke groei wordt ook verwacht voor robots die ouderen assisteren. In 2015 bedroegen de verkoopcijfers van deze duurdere en gesofisticeerdere robots 4.700 units, en dat zou in de volgende periode stijgen naar 37.500 stuks. Qua opbrengst groeit deze markt van 16,8 miljoen dollar naar 97 miljoen dollar, dit tussen 2016 en 2019.

www.ifr.org

sale serivce robots 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina