linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

IGUS LID VAN PNO

28/03/2021

Geteste chainflex Profinet-kabels waarborgen een betrouwbare gegevensoverdracht in bewegende toepassingen.

Profinet is 's werelds toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering. 

Omdat zelfs grote datavolumes snel en veilig overgedragen kunnen worden dankzij realtime communicatie. Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen is igus nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist.

Volgens de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door IHS Markit, is Profinet het leidende communicatiesysteem voor industrieel Ethernet. Op basis van nieuw geïnstalleerde knooppunten, realiseerde Profinet een marktaandeel van bijna 30% in 2018. De technologie werd ontwikkeld door de Profibus Nutzerorganisation e.V. (afkorting PNO).

'Dankzij de toenemende significantie van Profinet in bewegende toepassingen in de industrie, zijn we nu toegetreden tot de Profibus Nutzerorganisation e.V. als kabelspecialist. Hier willen we de ontwikkeling van de technologie verder bevorderen', zegt Andreas Muckes, hoofd van chainflex kabel productmanagement. 'Dus de klant kan er zeker van zijn dat onze kabeloplossingen altijd voldoen aan de actuele elektrische vereisten.'

Profinet biedt duidelijke voordelen voor de industrie: er kan gebaseerd op het Ethernet protocol een grote hoeveelheid data worden overgedragen, tot wel 100 Mbit/s. Echter, dit betekent dat machines en kabels steeds dynamischer moeten bewegen in een compacte installatieruimte: een uitdaging voor standaard kabels. Daarom heeft igus al 25 jaar kabels ontwikkeld die specifiek geschikt zijn voor gebruik in kabelrupsen en op robots. Alleen al voor Profinet biedt igus negen typen kabel voor verschillende toepassingsscenario's. 

Of het nu lineaire beweging of torsie is, de kabel gaat gegarandeerd lang mee

De chainflex Profinet kabels zijn beschikbaar in vier mantelmaterialen, vier buigradii en twee torsiehoeken. Het igus productprogramma biedt oplossingen voor kleine installatieruimtes, maximale snelheden en driedimensionale bewegingen met tot wel ±360 graden/m op de robot of in vrije bewegingen. De kabels hebben een aantal goedkeuringen, zoals UL, NFPA, EAC en CTP en zijn beschikbaar in gewenste lengten en direct uit voorraad. Alle kabels ondergaan een uitgebreide reeks testen in het eigen 3800 vierkante meter grote testlaboratorium van het bedrijf. Daar voltooide de Profinet-kabel CFBUS.LB.060 bijvoorbeeld meer dan 65 miljoen cycli met een buigradius van 63 mm. Dankzij de talloze laboratoriumresultaten, geldt er voor de chainflex-kabels een garantie van 36 maanden, hetgeen uniek is in de wereld. Op verzoek zijn ze ook leverbaar als volledig geconfectioneerde readycable, bijvoorbeeld met een M12 ronde connector van Telegärtner.

Meer informatie over Profinet technologie en chainflex Profinet-kabels kan men vinden op https://www.igus.be/info/unharnessed-cables-profinet?L=nl

 

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021