linkedin logo bw
twitter logo bw
facebook logo bw

VOLG UW BAGAGE MET BTAG

24/06/2020

Volg uw bagage met de bTag Experience van Brussels Airport.

Brussels Airport biedt haar passagiers sinds kort een extra service aan die hen de mogelijkheid biedt om hun bagage op te volgen bij aankomst op de luchthaven: de bTag-ervaring.

Eén van de logistieke taken van Brussels Airport is de vlotte verwerking van niet minder dan 41.917 bagagestukken per dag. Om de luchthavenbeleving van haar passagiers te verbeteren, ging Brussels Airport op zoek naar een service die de reiziger informeert over de status van zijn bagage. Deze kennis moet de passagier toestaan om zijn tijd op de luchthaven na landing op een aangename manier door te brengen.

bTag informeert de passagier over de status van zijn bagage, en laat hem toe om zijn tijd op de luchthaven na landing op een aangename manier door te brengen, zonder te wachten aan de bagageband. 

De bTag is een etiket of tag die de passagier aan zijn koffer(s) kan bevestigen.

Bij aankomst van zijn vlucht op Brussels Airport informeert de bijbehorende app de reiziger wanneer de bagage ongeveer beschikbaar zal zijn, en op welke bagageband deze terecht zal komen. 

De bTag wordt doorheen het afhandelingsproces op sleutelmomenten gescand. Indien hij dit wenst, kan de passagier de informatie ook via sms of e-mail ontvangen. 

Glenn Schnieders, IoT Product Manager bij Brussels Airport: ‘We zijn steeds op zoek naar innovatieve oplossingen die de customer journey aangenamer, vlotter en persoonlijker maken.’

Brussels Airport koos ervoor om met expert Impinj samen te werken omwille van de uitgebreide technologische mogelijkheden van hun RAIN RFID-platform. Vervolgens selecteerde Impinj het bedrijf Aucxis als technische partner voor de realisatie van dit project.

Aucxis heeft de nodige detectiepunten voorzien aan iedere bagageband om de koffers te kunnen traceren. Op die manier kunnen we de tag, die bij een bepaalde koffer hoort, detecteren en deze data doorsturen naar de bTag-app. Aucxis levert krachtige en flexibele RFID oplossingen voor de identificatie en tracking en tracing van materialen, gereedschappen of personen.

De bTag is te koop via de webshop van Brussels Airport. Enkele dagen na bestelling wordt de bTag thuis geleverd en kan de passagier hem – aan de hand van een QR-code – via de app activeren. Tot slot maakt hij de innovatieve bagagetag bij het inchecken vast aan zijn koffer(s). Bij aankomst van zijn vlucht op Brussels Airport informeert de app de reiziger wanneer zijn bagage ongeveer beschikbaar zal zijn, en op welke bagageband deze terecht zal komen. Dit is mogelijk omdat de bTag op sleutelmomenten doorheen het afhandelingsproces gescand wordt. Indien gewenst, kan de passagier de informatie ook via sms of e-mail ontvangen.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

leden2021