SIEMENS SCOORT IN DERMS-RAPPORT

30/03/2020

Het marktonderzoeksbureau Navigant Research heeft onlangs Smart Infrastructure van Siemens verkozen als toonaangevende leverancier van beheersystemen voor gedistribueerde energie (DERMS).

Het verslag van “Navigant Research Leaderboard: DERMS Vendors” beoordeelde de strategie en uitvoering van 16 leveranciers voor het beheer van gedistribueerde energiebronnen en netwerk.

Het energielandschap verandert en transformeert van een centraal systeem met slechts enkele elektriciteitscentrales naar een meer gedecentraliseerd systeem met elektriciteitsstromen in twee richtingen van verschillende energieleveranciers. In deze context worden consumenten vaak prosumenten van energie. Tegelijkertijd biedt het groeiende aandeel van de elektrische stroom opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, een toename van elektrische voertuigen en hun opladers, evenals de prevalentie van batterijopslagsystemen nieuwe kansen en uitdagingen voor de elektriciteitsnetbeheerders en nutsbedrijven. Volgens Navigant Research is een DERMS een besturingssysteem dat nutsbedrijven in staat stelt om gedistribueerde energie te verdelen en te controleren, stroomuitval tot een minimum te beperken en een net proactief te beheren. Trends zoals beleidsveranderingen en opkomende nieuwe markten en businessmodellen voor nutsbedrijven beïnvloeden de markt voor gedistribueerde energiebronnen.

'Siemens biedt een uitgebreide oplossing voor het beheer van net tot consument', aldus Roberto Rodriguez Labastida, Senior Research Analyst bij Navigant Research. Volgens het rapport scoorde het bedrijf op het vlak van de uitvoering 100 voor de criteria Productaanbod en Ecosysteem.

'De energiesector verandert aanzienlijk. Energiebeheersystemen moeten de brede integratie van hernieuwbare energie en middelen zoals batterijopslag of oplaadstations voor elektrische auto’s mogelijk maken, met behoud van de stabiliteit van het net. We zijn blij dat Navigant Research onze marktpositie bevestigt met betrekking tot ons aanbod voor het beheer van gedistribueerde energie aangezien energiesystemen steeds complexer worden', zegt Sabine Erlinghagen, CEO Digital Grid bij Siemens Smart Infrastructure.

Integrated DERMS Solution van Siemens is erop gericht om nutsbedrijven te helpen om gedistribueerde energiebronnen zoals fotovoltaïsche zonne-energie en grootschalige batterijopslag in het elektriciteitsnet te visualiseren, te beheren en economisch te optimaliseren. Het Siemens-aanbod omvat de planning, de impactanalyse, de registratie van activa en het gegevensbeheer, de netwerkoptimalisatie, de distributie, verrekeningen en analyses van geïntegreerde gedistribueerde energiebronnen.

 

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022